ADANA'da otomobilinde 30 kilo 640 esrar ele geçirilen Ankara Barosu avukatlarından 45 yaşındaki Cafer B. ile beraberindeki 3 şüpheli hakkında 'uyuşturucu ticareti yapma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, doğu illerinden Adana'ya, buradan da batı illerine uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı yönde aldığı ihbar doğrultusunda Cumhuriyet savcısının da izniyle çalışma başlattı. Şüphelilerle ilgili teknik takip yapan polis, geçen 17 Kasım'da, Ankara Barosu'na kayıtlı avukat Cafer B.'nin kullandığı 35 HP 6539 plakalı otomobili İncirlik Park Alanı'nda durdu. Araçta yapılan aramada 30 kilo 640 gram esrar ele geçirildi. Avukat Cafer B. ve yanındaki 32 yaşındaki Oktay K. ile 43 yaşındaki Musa E. gözaltına alındı. Bu şüphelilere 10 KS 656 plakalı otomobil ile öncülük yaptı öne sürülen 39 yaşındaki Fatih C. de Pozantı'da yakalandı.
KABUL ETMEDİ
4 yıllık avukat olduğunu belirten Cafer B. ifadesinde "Ben şüphelilerden Oktay'ın birlikte yaşadığı E.'nin avukatıyım. Gaziantep'te yağma suçundan tutuklu olduğundan Ankara'dan araç kiralayarak gittik. Gaziantep'te Oktay ile görüştük. Birlikte Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'ne girerek yemek yedik, alkol aldık. Dönerken alkollü olduğum için, trafik polisine yakalanmamak için telefon görüşmelerini yaptım. Araçta ele geçirilen uyuşturuculardan haberim yoktu. Ele geçirilen uyuşturucular Oktay K.'ya ait. Çünkü kendisi bana aracın arkasına hediyelik bir şeyler koyacağını, sıkıntı olup olmayacağını söylemişti. Ben de sıkıntı olmayacağını söylemiştim. Yakalanan aracı ben kullanıyordum. Uyuşturucu ticaretiyle bir ilgim yok. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.
Şüpheli Musa E. de "Oktay yanında bir kişiyle Birecik'e geldi. Oturup kahve içtik. Telefon görüşmeleri uyuşturucu sevkiyatıyla ilgili değil. Uyuşturucular benim değil" diye konuştu. Emniyet Müdürlüğü'nde susma hakkını kullanan Fatih C. ise uyuşturucuyla bir ilgisinin olmadığını savundu. Oktay K. da ifadesinde şöyle dedi:
"Uyuşturucuyu Fatih C. ile birlikte Suriye uyruklu bir kişiden satın aldık. Fatih uyuşturucu kullanıyor. Uyuşturucuyu da onun için aldık. Avukat araçta uyuşturucu olduğunu bilmiyordu."
4 şüpheli ifadelerinin ardından Nöbetçi 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.
DAVA AÇILDI
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, şüpheliler hakkında 'uyuşturucu ticareti yapma' suçundan 5 ile 15 yıl arasında hapis cezası istendi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.