TRABZON, () – TRABZONSPOR ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısının uzatma dakikalarında sahaya yabancı madde atılmasının ardından hakem tarafından tatil edilmesi üzerine olaylar çıktı. Bordo mavili taraftarlar ile polis arasında arbede yaşandı, biber gazı kullanılan olayda bazı polisler de yaralandı. Statan çıkarak taraftarlarla görüşen kaptan Onur'un çabası da kızgın taraftarları iknaya yetmedi. Avni Aker dışında bekleyiş sürüyor. 

Maçın 45+9'uncu dakikasında sahaya yabancı maddelerin atılmasının ardından maçın hakemi Bülent Yıldırım yardımcıları ile sahayı terk etti, sarı-lacivertli futbolcular da soyunma odasına girdi. Hakem Yıldırım’ın maçı tatil ettiğinin duyurulması sonrasında stadı yavaş yavaş terk eden bordo-mavili taraftarlardan bir grup Avni Aker’in protokol tribünü önünde toplandı. Takım otobüslerinin bulunduğu alana girmek isteyen taraftarlara, polis müdahale etti. Ancak taraftarlar geri adım atmayınca emniyet güçleri biber gazı ve Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ile müdahale etti. Bu sırada atılan yabancı cisimler nedeniyle polis ve taraftarlardan yaralananlar oldu. Biber gazından protokol tribünü önündeki Trabzonsporlu yöneticiler, basın mensupları ve emniyet güçleri de etkilendi. Polisin sert müdahalesi sonrasında taraftarların bir bölümü uzaklaştı, yaralı polisler arkadaşları tarafından Hüseyin Avni Aker Stadyumu’na taşındı.

Bordo mavililerin kaptanı Onur da Avni Aker'den çıkarak taraftarlarle görüştü ve ikna etmeye çalıştı. Ancak Onur'un çabası da kızgın taraftarları ikna etmeye yetmedi. Her iki takım oyuncularının statta bekleyişi sürüyor.

YES-(TM/SSA) (FOTOĞRAFLI)