ADANA'da amatör dalgıç olan ve zıpkınla balık avlayarak geçimini sağlayan 34 yaşındaki Mustafa Erinmez, yakaladığı 17 kilo ağırlığındaki balıkları çıkartmak isterken boğuldu.
İddiaya göre, amatör dalgıç olan Mustafa Erinmez, bir arkadaşının '100 kilo balık' siparişi üzerine zıpkınla avlanmak için balıkadam kıyafetini giyip oksijen tüpüyle DSİ sulama kanalına girdi. DSİ'nin köprü altından geçen 5 metre derinliğinde su bulunan bölümünde zıpkınla avlanan Erinmez'in uzun süre sudan çıkmaması üzerine arkadaşları durumu güvenlik güçlerine bildirdi.
İhbar üzerine sulama kanalına giren dalgıçlar, Mustafa Erinmez'in cesedini avladığı 17 kilo ağırlığındaki balıklarla birlikte buldu. Erinmez'in oksijen almasına yarayan şnorkelin ağzından çıktığı belirlendi. Dalgıçların sudan çıkarttığı Erinmez'in cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Boğulduğu anlaşılan genç dalgıcın cenazesi ailesine teslim edildikten sonra toprağa verildi.
Olayın şokunu yaşayan yakınları, "100 kilo balık sipariş almış. Sürekli dalar, balık avlardı. Oksijen tüpüyle dalmış ama nasıl olduysa çıkamamış" dedi.