ESKİŞEHİR'de Avcılık Atıcılık İhtisas Kulübü'nün olağan kongresinin yapıldığı düğün salonun asma tavanı çöktü. Yaklaşık bin kişinin bulunduğu salonda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.
Olay, saat 20.30 sıralarında Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Değirmen Sokak'ta meydana geldi. Eskişehir Merkez Avcılık Atıcılık İhtisas Kulübü'nün olağan kongresinin yapıldığı Tozman Düğün Salonu'nda alçıpandan yapılmış olan asma tavan çöktü. Kısa süreli elektriklerin de kesildiği çökme sırasında içeride bulunan yaklaşık bin kişi panik yaşadı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Çökmenin aniden gerçekleşmediği asma tavanın belirli aralıklarla çöktüğü ve içeride bulunanların çoğunluğunun masa ve sandalyelerin altına girerek kendileri korumaya çalıştıkları belirtildi. Olayda ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı öğrenildi.
Kulüp üyelerinden inşaat mühendisi Özcan İpek, "Asma tavan birden çökmedi. Önce bir parçası daha sonra da domino taşı gibi arkasından diğer parçalar çöktü. Bu sırada içeridekiler kendileri korudu. Burada en büyük korkumuz oluşacak bir panikte ezilmelerin olmasıydı. Çok şükür bu yaşanmadı. Ancak düğün sırasında bu olay meydana gelseydi panikten ezilenler olabilirdi. Çökmeye asma tavanda kullanılan malzemenin kalitesiz oluşu ve içerideki insan kalabalığı neden olmuş olabilir. İnşallah ertelenen bu kongremizi daha modern ve geniş bir salonda yaparız" dedi.