ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 7'nci Bölge Müdürlüğü Adana Şube Müdürlüğü, Kozan İlçesi'nde avladığı kurtla çektirdiği hatıra fotoğrafını sosyal medyada paylaşan avcıyı bulup, 1728 TL para cezası kesti.
2011 yılından bu yana usulsüz avlananları Facebook, Twitter ve Youtube başta olmak üzere sosyal medyada takibe alan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, bir avcının usulsüz olarak kurt avladığını saptadı. Sosyal paylaşım sitesindeki fotoğrafın incelenmesi sonunda fotoğrafın 7. Bölge sınırları içerisinde çekildiğinin saptanması üzerine şube müdürlüğü bilgilendirildi.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Adana Şube Müdürlüğü, adını açıklamadığı avcının belirlendiğini ve cezai işlem uygulandığını bildirdi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:
"Kozan DKMP Şefliği sınırlarında usulsüz kurt avının gerçekleştiği, kaçak avcılarında bu alanda ikamet ettiği doğrulandı. Tespit edilen şahsa 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde idari para cezası ve tazminat bedeli olmak üzere toplam 1728 TL para cezası uygulandı. Genel Müdürlüğümüz ve Bölge Müdürlüğümüz tarafından usulsüz avlanan avcılara yönelik koruma ve kontrol çalışmalarında, sosyal medya aracılığıyla paylaşılan fotoğraflardaki her türlü veri değerlendirilmektedir. Bazen bir araba plakasından bazen de usulsüz avlanan avcıların fotoğraflarından yola çıkılarak kimlik tespitleri yapılmaktadır. Ve cezai müeyyide uygulanmaktadır. Yaban hayatının korunması ve sürdürülebilir avcılığın gelecek nesillere taşınmasında avcılara da büyük sorumluluklar düşmektedir. Avcılarımız avlanırken, kanunlara ve avcılık etiğine uygun ve duyarlı davranmalılardır. Usulsüz avcılara meydan vermemelidir."