BANKALARIN otomatik para çekme makinelerine (ATM) 'papağan' adı verilen cihaz takarak, Edirne ve Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde çok sayıda kredi kartı bilgisi çalan Bulgaristan uyruklu Borislav Georgieve Stoyanov ve Miroslav Emiliyanov Vergilov, suçüstü yakalanarak tutuklandı.
Edirne’de özel bir bankaya ait ATM’de kredi kartlarının bilgilerini kopyalayan bir cihaz olduğunu görenler polise haber verdi. İki kişi olduğu saptanan dolandırıcıları takibe alan Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin kaldığı oteli belirleyerek mahkeme kararıyla arama yaptı. Bulgaristan uyruklu Borislav Georgieve Stoyanov ve Miroslav Emiliyanov Vergilov'un çantalarından, kopyalama amacıyla kullanılan aparatlar, cep telefonları, sim kartlar, dizüstü bilgisayar, kartlar, şarj aletleri, yapıştırıcı, bant, USB girişli aparatlar ele geçirilerek, Cumhuriyet savcısının talimatı ile el konuldu.
TUTUKLANDILAR
Gözaltına alınan ve Edirne Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 2 şüpheli, 'bilişim sistemine girme, bilişim sistemlerinin banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık ve hukuka aykırı olarak kişisel verilerin kaydedilmesi' suçlarından tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu.
Şüphelilerin Edirne’nin yanı sıra aynı yöntemle Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ndeki ATM’lerde kredi kartı kopyaladıkları belirlendi. Polisin soruşturması sürüyor.