AYDIN'ın Söke İlçesi'nde, düzenek yerleştirdikleri bankaların otomatik para çekme makinelerinde (ATM) sıkıştırdıktan sonra kopyaladıkları kartların yardım bahanesiyle şifresini öğrenen 3 kişi, polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin çevre ilçe ve kentlerde benzer yöntemler ile vatandaşların hesaplarını boşalttığının belirlendiği, 1 kişinin daha arandığı bildirildi.
Aydın Caddesi Okullar Bölgesi'ndeki bir ATM'den işlem yapan 3 vatandaşın, kredi kartlarının kopyalanarak hesaplarındaki paranın kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çekildiğini ihbar etmesi üzerine, Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. ATM'nin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, 1'i kadın 4 kişinin düzenek yerleştirdikleri ATM'lerde vatandaşların kartlarını sıkışmasını sağlayıp, yardım bahanesi ile şifrelerini öğrendiklerini belirledi. Kimlikleri tespit edilen şüphelilerin kiralık bir otomobil ile bölgeden uzaklaştığı görüldü. GPS Araç Takip Sistemi ile şüphelilerin içinde bulunduğu otomobilin yerini belirleyen polis, N.Y adlı kadın ile Ü.Ö'yü, dün akşam saatlerinde Sanayi Sitesi içindeki bir ATM'nin yakınında, şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda A.K. adlı şüpheliyi de aynı gün İzmir'de yakaladı. Kimliği açıklanmayan 1 kişinin daha olayla ilgili arandığı belirtildi.
Şüphelilerin üzerinde MİT mensubu ve gazeteci başta olmak üzere çeşitli meslek grupları adına düzenlenmiş kimlikler çıktığı kaydedildi. Gözaltına alınan 3 şüphelinin Aydın'da 4, Kuşadası'nda 1, İzmir'de 8 ve Milas'ta 1 kez aynı yöntem ile vatandaşların hesaplarını boşaldığının belirlendiği kaydedildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 3 şüphelinin adliyeye sevk edileceği belirtildi.