SAMSUN'da bir banka ATM'sinden para çeken 38 yaşındaki Muhterem C.'nin dalgınlığından faydalanıp bin 100 lirasını çaldığı iddia edilen 34 yaşındaki Turgay K., polis tarafından yakalandı. Parayı iade eden şüpheli, adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.
Olay, 7 gün önce İlkadım İlçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Muhterem C. adliye binasının yakınında bulunan bir bankaya ait ATM cihazından bin 100 lira çekmek için onay verdi. Bu sırada cep telefonu çalan Muhterem C. parayı almadan, telefonuna cevap vermek için sırtını döndü ve birkaç adım atarak uzaklaştı. Telefon konuşmasının ardından dönen Muhterem C. parasının cihazda olmadığını ve bir kişininde koşarak uzaklaştığını görünce onu takip etmeye başladı, ancak yakalayamadı. Bunun üzerine olayı polise bildirdi.
Polis, ATM cihazı ve çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. ATM kamerasından belirlenen şüphelinin, bir başka güvenlik kamerası görüntüsünde de çay ocağından çıktığı saptandı. Polis çay ocağına giderek şüphelinin Turgay K. olduğunu belirledi. Daha sonra adresi tespit edilen Turgay K. dün akşam gözaltına alındı. Sabıkası bulunmayan şüpheli, polise verdiği ifadesbinde, "ATM cihazına para çekmek için geldim. Baktım para var, alıp gittim. Amacım hırsızlık değildi" dedi. Şüpheli, ifadesinin ardından paranın tamamını polise teslim etti. Polis de parayı Muhterem C.'ye verdi.
Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Turgay K., adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.