MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, yardım bahanesiyle yanına geldiği İngiliz kadın turistin ATM'den çektiği paranın bir kısmını el çabukluğu ile çaldığı iddiasıyla yakalanan 2 kişi tutuklandı. Suç makinesi olduğu ortaya çıkan şüphelilerden birinin hakkında 193 yıl, diğerinin ise 16 yıl 18 gün kesinleşmiş hapis cezasısının bulunduğu ortaya çıktı.
Geçen 14 Haziran Cumartesi günü, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir ATM'nin önündeki İngiliz turist Karolina Dojigno'nun yanına, yardım etme bananesiyle yaklaşan Fatih Y. (30) ile Yüksel A. (38), iddiaya göre 200 yerine 600 euro para çektirdi. 400 Euro'yu el çabukluğu ile çaldığı ileri sürülen iki şüpheli, kayıplara karıştı. Sonradan durumu fark eden Dojigno, durumu polise bildirdi. Şikayet üzerine çalışma başlatan polis, kimliğini belirlediği iki şüpheliyi, geçen pazar günü Siteler Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezinde yakaladı.
ŞÜPHELİLER SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI
Gözaltına alınan iki şüpheli emniyete götürüldü. Üzerlerinden sahte kimlik çıkan iki şüpheliden Fatih Y.'nin hakkında 67 ayrı kredi kartı ve banka dolandırıcılığı suçundan 193 yıl, Yüksel A.'nın hakkında da 6 yıl 18 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu anlaşıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen iki şüpheli, tutuklandı.

FOTOĞRAFLI