Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, ()- DENİZLİ'nin Serinhisar İlçesi'nde, İmam Hatip Ortaokulu bahçesindeki polyesterden yapılma Atatürk büstünü ateşe verdikleri belirlenen 11 yaşındaki iki çocuk gözaltına alındı. Polisteki ifadelerinin ardından çocuklar serbest bırakıldı.
Aşağı Mahallesi'ndeki İmam Hatip Ortaokulu bahçesindeki Atatürk büstü, dün saat 15.00'de kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateşe verildi. Okulun bahçesinden yükselen dumanları Serinhisar Kaymakamı Reyit Şener'in eşi fark etti. Eşinin durumu bildirmesi üzerine yan odadaki yangın söndürme tüpünü kapan Kaymakam Şener, alevlere müdahale etti. Kaymakam Şener, bir yandan da polis ve itfaiyeyi aradı. İtfaiyenini de müdahalesiyle büsteki yangın söndürüldü.
Soruşturma başlatan polis, okulun güvenlik kamerası kayıtlarından büstü iki çocuğun yaktığı tespit edildi. Gözaltına alınan çocuklar, ifadeledri alındıktan sonra savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.
BÜSTÜN ÇOCUKLARA YAKTIRTILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ
Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca, Atatürk büstünün yakılmasına tepki göstererek, olay yerindeki incelemesenini ardından polis ve kaymakamlıktan bilgi aldı.
Karaca, yakılan büstün hemen değiştirildiğini belirterek, "Büstü yakan iki çocuğu emniyette gördüm. Bu tür saldırılar, daha çok akli dengesi yerinde olmayan kişiler ya da çocuklar tarafından yapılıyor. Çocuklara, büstün kasıtlı olarak yaktırıldığını düşünüyoruz. Yaktıran kişilerin yargı önüne çıkmasını ve hesap vermesini istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI