DİYARBAKIR'ın Lice ilçesi'ne bağlı Yalaza Köyü Mehele mezrasında jandarma tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonu sırasında iddaya göre asker ve köylüler arasında gerginlik çıktı. Evlerini aratmak istemeyen köylüler askerlere taşlarla saldırırken, asker de gaz bombaları ile karşılık verdi. Bir süre devam eden olaylardan sonra jandarma'nın köyde 1.5 ton uyuşturucu ele geçirdiği belirtildi. 
Lice'ye bağlı Yalaza Köyü Mehele mezrasında bugün sabah saat 05.00'da uyuşturucu için operasyon düzenleyen askerler ile köylüler arasında gerginlik yaşandı. Evlerini aratmak istemeyen ve operasyona gelen askerlere tepki gösteren köylüler ile askerlerin gerginliği kısa bir süre sonra çatışmaya dönüştü. Köylüler taş ve sopalarla askerlere saldırırken, askerler gaz bombaları ile karşılık verdi. Çıkan olaylar bir süre sonra sona ererken, köyde yaklaşık 1.5 ton uyuşturucu ele geçirildiği bildirildi. 
Lice Belediye Başkanı BDP'li Fikriye Aytin, uyuşturucu operasyonlarına karşı olmadıklarını, ancak askerin uyuşturucuyu bahene ederek başka amaçlarla köyü aramak istediğini öne sürdü. Aytin, "Köylüler buna karşı çıkmış. Çıkan olaylarda 60 yaşındaki bir kadın gözünden yaralanmış. Askerlerin köyden çekilmesi ile olaylar bitmiş" dedi. 

CA(GG/COŞ)