VALİLİK: 3.5 TON ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
Diyarbakır Valiliği, Lice İlçesi'nin Yalazı ve Ortaç köyleriyle mezralarında gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 3.5 ton esrar ele geçirildiğini açıkladı.
Valilik, operasyonun İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, MİT Bölge Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelen bilgiler dikkate alınarak hazırlıkların tamamlandığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:
"Operasyonda, Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Komando Timleri ile güvenlik çemberi oluşturularak KOM Şube Müdürlüğü ve adli kolluk ekipleri tarafından uyuşturucu madde arama faaliyeti icra edilmiştir. Operasyona; Jandarma Bölge Komutanlığınca genel maksat helikopterleri, taarruz helikopterleri, insansız hava araçları ve zırhlı araçlar ile destek sağlanmıştır. Operasyon ile ilgili adli işlemler Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 'Terör amaçlı uyuşturucu ve uyarıcı madde kaçakçılığı' soruşturma dosyası çerçevesinde verilen yetkiler kapsamında yürütülmektedir. Gerçekleştirilen operasyon neticesinde, toprağa gömülü bidonlar ve meşe ağaçları arasına gizlenmiş çuvallar içerisinde yaklaşık 3.5 ton esrar ele geçirilmiştir. Söz konusu bölgede icra edilen operasyon esnasında 35-40 kişilik bir grup tarafından görevli personele yönelik mukavemette bulunulmuş olup, söz konusu kalabalık ikaz edilmesini müteakip asgari düzeyde müdahale ile dağıtılmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecekti."

CA(GG/ESM)