– ORDU’nun Gölköy İlçesi’nde askeri lojmanlarda, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Uzundağ'ın dairesinde dün gece yangın çıktı. Yanık kokusuna uyanan Yüzbaşı Uzundağ, kendi ailesini ve diğer dairedekileri uyandırarak 6’sı asker 24 kişinin kurtulmasını sağladı.
Olay gece saat 01.00 sıralarında Ordu’nun Gölköy İlçesi’nde İlçe Jandarma Komutanlığı lojmanlarında meydana geldi. 5 katlı lojmanın 3’üncü katında oturan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Uzundağ’ın dairesinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yanık kokusu alarak uyanan Yüzbaşı Uzundağ yangın olduğunu fark etti. Kendi dairesindeki eşi, 1 çocuğu, kayınpederini uyandırarak dışarı çıkmalarını sağlayan Yüzbaşı Uzundağ, diğer dairelerde kalan askerler ile ailelerini de uyandırdı. Binanın üst katlarına ulaşan dumandan etkilenen rütbeli 4 askeri ve ailesini de kurtaran Yüzbaşı Serdar Uzundağ’ın kendisi de dumandan etkilendi. Askerlerin ilk müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın büyümeden söndürüldü. Dumandan etkilenen kişiler de balkonlara çıkarak İtfaiye ekiplerinin gelmesini bekledi. Gölköy Belediyesi itfaiyesinin gelmesinin ardından balkonda mahsur kalanlar merdivenle kurtarılıp binadan tahliye edildi.
Yüzbaşı Serdar Uzundağ ve 2 rütbeli asker tedbir amaçlı olarak Gölköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Dumandan etkilenen diğer 18 kişi de hastanede oksijen tedavisinin ardından taburcu edildi.
VALİ'DEN 'GEÇMİŞ OLSUN' ZİYARETİ
Yangının ardından Ordu Valisi Kenan Çiftçi, İl Jandarma Garnizon Komutanı Albay Şeref Çakmak ile birlikte İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek "geçmiş olsun" dileklerinde bulundu. Vali Çiftçi yangının ucuz atlatıldığını belirterek, "Gece İlçe Jandarma Komutanımızın kaldığı dairede yangın çıktı. Komutanımız büyük bir özveriyle oradakileri kurtardı. 24 kişi dumandan etkilendi, 3 kişi tedbir amaçlı hastanede bulunuyor. Yangının neden çıktığı ise araştırılıyor" dedi.