CEZAEVİNDEN TAHLİYE EDİLDİLER
İzmir merkezli askeri casusluk operasyonu olarak bilinen, gizli belgelerin temin edilmesine yönelik soruşturmada serbest bırakılan askerler tahliye edildi. İzmir Merkez Komutanlığı içinde yer alan askeri cezaevi ile Ankara'daki askeri cezaevinde tutuklu bulunanları tahliye kararın ardından yakınları ve meslektaşları karşıladı.
'TUTUKLU YARGILANMA' KARARINA TEPKİ
Kararı beklemek için İzmir'deki cezaevine giden bazı asker yakınları ise 'tutuklu yargılama' kararını öğrenince tepki gösterdi. Tutukluluğu süren askerlerden Onur Süel Omurtak'ın babası Haspolat Omurtak, "Tahliyelere çok seviniyoruz. Vatansever çocukların biran önce çıkmasını bekliyoruz. Artık devletin de hükümetin de bu işe bir an önce el atması gerekiyor. Bu çocukların burada yatma sebebi nedir? İnsanın duygulanmaması elde değil. Oğlumuzu bıraktık, gene gidiyoruz. Sadece çıkanlara seviniyoruz. Bu çocuklar hain mi, casus mu, vatan hainimi. Ne beklemem gerekiyor" dedi.
SERBEST BIRAKILANLARIN YAKINLARI MUTLU
Serbest kalanların yakınları askeri cezaevine otomobillerle gelip işlemlerin tamamlanması bekledi. Gerekli işlemlerinin ardından yakınlarıyla hasret giderenler, cezaevinden ayrıldı. Mutlu oldukları görülen serbest kalan askerlerin yakınları, açıklama yapmadan otomobillerle cezaevinden ayrıldı. Serbest kalanları karşılamaya sadece yakınları değil, meslektaşları ve emekli askerler de geldi. Ziyarete gelenler arasında bulunan Türkiye Emekli Subaylar Derneği İzmir Konak İlçe Şube Başkanı emekli Yarbay Nesimi Özyürek cezaevi çıkışı gazetecilelere açıklama yaptı. Emekli Yarbay Nesimi Özyürek şunları söyledi: "Arkadaşlarımızı burada ziyaret etmiştik. Şimdi de tahliyelerini öğrendik. Bursa mahkemesi arkadaşların tahliyesi yönünde karar vermiş. Çok sevindik arkadaşlarımızın tahliyesine. Burada yatan kişiler çok nitelikli insanlar. Hepsi ayrı birer değer. Kurmay Albaylar, Tabur Komutanlığı yapan insanlar yatıyordu. Onlarla görüşmelerimizde haksızlığı uğradıklarını ve uydurma delilerle dijital delilerle uydurulmuş bir dava sonuçta herkes biliyor. Burada yatan arkadaşlar 1 ile 3 yıl arasında yargılanıyorlardı. Bu arkadaşlar fazladan yatıyor. Adalet geçte olsa yerini buldu" dedi.

Kadir ÖZEN-Yusuf YAVUZ/ İZMİR, ()