ERZURUM'da cezaevinde rahatsızlanınca hastaneye kaldırılan mahkum Aydın Sevinç, görevli uzman çavuşa hakaret edince 10 ay hapse çarptırıldı.
Olay, 30 Mayıs 2011 günü merkez Yakutiye İlçesi'ne bağlı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. Erzurum E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü bulunan Aydın Sevinç, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye götürüldü. Diğer mahkumların muayene işlemleri bitince cezaevine götürülürken Aydın Sevinç, tedavisi uzun süreceği için hastanedeki hükümlü ve tutuklu koğuşuna konuldu.
Burada kalmak istemeyen Sevinç, bir an önce cezaevine götürülmeyi istedi. Sevinç, daha sonra Jandarma Uzman Çavuş Erkut Güler ve yanındaki askerlerden sigara ve yemek istedi. Erkut Güler, yemek ve sigara temin etme gibi bir sorumluluğu bulunmadığını, ancak isterse hastanede görevli infaz koruma memurunun yemeğinden verileceğini söyledi. Bu öneriyi kabul etmeyen Aydın Sevinç, "Siz insan mısınız? Şerefsiz" diye hakaret etti. Şikayet üzerine açılan davada Aydın Sevinç hakkında 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçundan 10 ay hapis cezası verildi.