BURSA’nın İnegöl İlçesi’ne bağlı Gündüzlü Köyü’nde geçen 1 Kasım'da düzenlenen asker uğurlaması sırasında, kurusıkı tabanca ve av tüfekleriyle ateş eden 38 kişi hakkında soruşturma açıldı. Jandarma tarafından olay yerinde yapılan incelemede 775 kurusıkı tabanca, 154 de av tüfeği kovanı bulundu.
İnegöl'ün Gündüzlü Köyü’nde geçen 1 Kasım'da 10 gencin askere uğurlanması sırasında açılan ateşten rahatsız olan vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri köye gelerek eğlence yapılan alanda inceleme yaptı. Kontrollerde, 775 kurusıkı tabanca, 154 av tüfeği kovanı bulundu. Eğlencede çekilen görüntülerin incelenmesiyle de 38 kişinin silah kullandığı belirlendi. Cumhuriyet Savcılığından alınan izinle başlatılan soruşturma sonucu, köylerdeki evlerde yapılan aramalarda 11 kurusıkı tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği ile av tüfeğinin namlusunun kesilmesiyle elde edilen 2 silah ve bir kırma av tüfeği ele geçirildi.
Olayla ilgili soruşturma sürerken, ilk etapta eğlencede av tüfeği kullananlara 752, kurusıkı tabanca kullananlara da 72 lira para cezası kesildi. Av tüfeklerinin balistik inceleme için kriminal laboratuvara gönderildiği ve raporların gelmesinin ardından 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na göre de işlem yapılacağı bildirildi.