SAMSUN'da 2 yıl önce, iddiaya göre, hoşlandığı kızla arkadaşlık yaptığı için bıçakla tehdit ettiği 20 yaşındaki Murat Ö.'yü kendi evinin terasına çıkarıp, beyzbol sopasıyla kemikleri kırılıncaya kadar döven, ardından da ellerinde sigara söndüren 22 yaşındaki Caner Macit, 10 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Samsun'un İlkadım İlçesi'nde 2011 yılı Mayıs ayında meydana gelen olayda, A.D.'den hoşlanan Caner Macit, iddiaya göre, aynı kızla arkadaşlık yapan lise son sınıf öğrencisi Murat Ö.'nün üniversite hazırlık kursu için gittiği dershaneye gitti. Macit, dershaneden çıkan Murat Ö.'yü belindeki bıçağı gösterip tehdit ederek yakında bulunan evlerine götürdü. Terasa çıkardığı Murat Ö.'yü tehdit edip, A.D.'den uzak durmasını, yoksa kendisini öldüreceğini söyleyen Macit, beyzbol sopasıyla da vurmaya başladı. Macit, vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbeler sonucu yere düşen Murat Ö.'nün ellerinde sigara söndürdü.
Bir fırsatını bulurak kaçan Murat Ö., polise giderek şikayetçi oldu. Kısa sürede yakalanan ve gözaltına alınan Caner Macit, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanık Caner Macit, son duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Caner Macit, olayın gündüz saatlerinde meydana geldiğini ileri sürerek, "Telefonla konuşup dershane önünde buluşmaya karar verdik. Ben de gittim. Tehdit etmedim. Konuşarak bizim eve gittik. Bu zamana kadar birçok suç işledim. Hiç bu kadar pişman olmamıştım" ifadelerini kullandı.
Duruşmaya katılmayan Murat Ö. ise daha önceki ifadelerinde olayın meydana geldiği tarihte lise son sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, "Kendisinin sabıkalı birisi olduğunu bildiğim için korktum. Bıçak gösterince gitmek zorunda kaldım" dedi.
Mahkeme 'hırsızlık, yaralama, darp' gibi suçlardan çok sayıda sabıkası bulunan Caner Macit'e, 'hürriyeti kısıtlama, yaralama ve hakaret' suçlarından toplam 10 yıl 2 ay hapis cezası verdi.