Kemal ATLAN/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de 40 yaşındaki Sevil Sağlık'ı yastıkla boğup kafasına satırla vurarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 34 yaşındaki Recep Ün ile 37 yaşındaki Emine Avcı'nın ömür boyu hapis cezasına çarptırılmaları istendi.
Olay, 28 Eylül 2012 tarihinde Kurtuluş Mahallesi Ziyapaşa Caddesi'nde meydana geldi. Sevil Sağlık, daha önceden eşi İlhan Sağlık ile birlikte olan Emine Avcı'nın evine gitti. Sevil Sağlık, Emine Avcı ile sohbet ederken eve Avcı'nın sevgilisi Recep Ün geldi. Sevil Sağlık, iddiaya göre Emine Avcı'ya 'Sen iki kişiyi de idare ediyorsun. Recep ve eşim İlhan ile birliktesin' diye tepki gösterince tartışma çıktı. İddialara göre tartışmaya katılan Recep Ün, Sevil Sağlık'ı yastıkla boğdu, ardından kafasına satırla vurarak öldürdü. Sağlık'ın altın yüzüğü, cüzdanını ve cep telefonunu alan Recep Ün ile Emine Avcı, çuval içerisine koydukları cesedi merkeze bağlı Sarısungur Köyü yakınlarındaki boş araziye götürdü. Kendi parmak izlerinin kaybolması için cesedin üzerine asit döken Recep Ün ile Emine Avcı jandarma ekiplerince yakalanmıştı. Ün ve Avcı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Tutuklu sanıklar Recep Ün ile Emine Avcı'nın yargılanmasına Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanıklar duruşmada birbirlerini suçlarken. Emine Avcı cinayeti Recep Ün'ün işlediğini öne sürdü. Recep Ün de Sevil Sağlık'ı Emine Avcı'nın öldürdüğünü, kendisinin suçsuz olduğunu söyleyerek tahliyesini istedi. Mahkeme savcısı mütalaasında sanıklar Recep Ün ile Emine Avcı'nın, 'Canavarca hisle adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, 'gasp' suçundan da 7'şer yıl hapis cezasına çarptırılmalarını istedi. Sanık avukatları, savcının mütalaasına karşı yazılı beyanda bulunacaklarını belirterek süre istedi. Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 15 Nisan 2014 tarihine erteledi.

KA (EK/RT) (FOTOĞRAFLI)