Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) üyesi bir grup, adliye önündeki son günlerde yaşanan olaylara ilişkin basın açıklaması yaptı.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki boş alanda toplanan grup, "Yargı Darbesine Hayır" yazılı pankart ve "Yolsuzluk bahane, hedef darbe", "Devletin paraleli olmaz" yazılı dövizler açtılar.
OPERASYONUN HEDEFİ HÜKÜMET VE ÖZELLİKLE BAŞBAKANDIR
Grup adına basın açıklamasını okuan ASDER Genel Başkan Yardımcısı Emekli Albay Mustafa Hacımustafaoğulları son yaşananların ustaca projelendirilmiş uluslararası psikolojik savaş operasyonu olduğunu savunarak, "Operasyonun hedefi siyasal istikrarın teminatı olan mevcut hükümet ve özellikle Başbakan'dır. Erdoğan liderliğindeki iktidar ülkeyi askeri vesayetten kurtarmış, terörü bitirerek çözüm sürecini hayata geçirmiş, başörtüsü yasağı başta olmak üzere temel hak ve hürrüyetlerin önündeki engelleri kaldırmıştır" diye konuştu.
YOLSUZLUK İDDİALARI
Yolsuzlukla mücadelenin siyasal ve toplumsal bir sorumluluk olduğunu dile getiren Hacımustafaoğulları, "Hangi makam ve mevkide olursa olsun 76 milyonun ve tüyü bitmemiş yetimin kul hakkına el uzatanlara asla göz yumulmamalı, suçu sabit görülenlerle ilgili acilen adli işlemlerin yapılması sağlanmalıdır. Hükümetin bu konuda kamuoyunu rahatlatacak daha güçlü bir duruş göstermesini seçim öncesinde algı yönetimi açısından gerekli görmekteyiz. Ancak hiçbir dönemde yok edilemeyen yolsuzluk iddiaları ile ilgili dosyaların hemen seçim öncesi gündeme getirilmesinin siyasi hedefler taşıma ihtimali de gözardı edilmemelidir. 2014 yılı iyi şeylere gebedir ve doğum sancılarının ilacının halkımızın engin basireti demokratik sabrı olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.