Adem GÜNGÖR-Hakan KABAHASANOĞLU/ ARTVİN,GİRESUN, () - ARTVİN’de Soma’daki maden faciasını protesto etmek için Ak Parti İl Binası’na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.
Artvin’de Halkevleri öncülüğünde basın açıklaması yapmak isteyen 50 kişilik grup Kızılay İş Hanı önünde toplandı. Grubun Cumhuriyet Caddesi üzerinden, Ak Parti il binasına yürümesine izin vermeyen polis ve protestocular arasında gergin anlar yaşandı. Polis ekipleri, binaya 50 metre uzaklıkta kurdukları barikatı geçmek isteyen protestoculara copla müdahale etti. Biber gazının da kullanıldığı olayın ardından bazı protestocular gözaltına alındı. Bu arada polisin müdahale ettiği göstericilere sivil vatandaşların da vurması dikkat çekti.
GİRESUN’DA YÜRÜYÜŞ
Giresun’da da KESK tarafından düzenlenen yürüyüşle Soma’da hayatını kaybeden madenciler anıldı. Gazi Caddesi’nden Atatürk Meydanı’na yürüyen sendika üyeleri burada hükümet aleyhine sloganlar atarak yaşanan faciayı protesto etti. Gruptakiler yüzlerini kömürle boyadı. Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği Giresun Şubesi üyesi bir grup öğrenci de hayatını kaybeden işçileri anmak için Atatürk meydanında oturma eylemi yaptı.

AG,HK (TM/RT) (FOTOĞRAFLI)