Şeref KAHRAMAN/ KAYSERİ, () - KAYSERİ'de, internetteki bir arkadaşlık sitesine 'Sibel' rumuzuyla kaydolup kendini kadın gibi tanıtan ve bağlantı kurduğu kişiyi dolandırmakla suçlanan evli, 2 çocuk babası 35 yaşındaki S.Ç., tutuksuz yargılandığı davada önce 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, cezayı önce 3 ay hapse düşürdü, sonra da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına katılan davacı 27 yaşındaki M.A., ciddi bir ilişki aramak için arkadaşlık sitesinde gezinirken, 'Sibel' rumuzlu biriyle tanıştığını söyledi. İnternetten konuştuktan sonra SMS göndererek bağlantı kurmaya devam ettiklerini, sesini duymak istediğini söylediğinde ise sanığın telefonun bozuk olduğunu söylediğini anlattı. Daha sonra konuşmak için aradığında numaranın kullanılmadığını öğrenen M.A, davacı olduğunu söyledi. M.A., daha sonra sanığın tüm masraflarını karşıladığı için şikayetçinden vazgeçtiğini söyledi.
Sanık S.Ç. ise savunmasında bir arkadaşlık sitesinde kendi adıyla bir ay gezindiğini, ancak kimse konuşmayınca sahte kadın rumuzu aldığını söyledi. 'Sibel' rumuzu ile sitede dolaşırken, sadece merak ettiği için M.A. ile tanıştığını söyeleyen S.Ç., olayın bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğini ve mağdurun tüm zararını karşıladığını, durumdan pişman olduğunu söyledi.
Mahkeme heyeti sanık S.Ç.'ye eylemi gerçekleştirdiği için önce 1 yıl hapis cezası verdi. Ardından, pişmanlık içinde olması ve davcının tüm zararını karşıladığı için cezayı 3 aya düşürdü, daha sonra da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

ŞK(OE/SS)