TEKİRDAĞ’ın Ergene İlçesi’nde kullandığı otomobilin takla atması sonucu 23 yaşındaki arkadaşı Özge Battal’ın ölümüne, diğer 3 arkadaşının da yaralanmasına olan 21 yaşındaki sürücü Erdem Sedef’e 4 yıl 7 ay hapis cezası verildi.
Kaza, geçtiğimiz yıl Aralık ayında Ergene-Çorlu yolu Marmaracık mevkisinde meydana geldi. Akşam Karamehmet köyünde bir arkadaşlarının asker eğlencesine katılan ve geceyi burada geçirdikten sonra sabah Çorlu’ya dönmek için 59 UR 862 plakalı otomobille yola çıkan Erdem Sedef, sollama yaptığı sırada direksiyon kontrolünü yitirince otomobil takla attı. Kazada, araçta bulunan halk oyunları öğretmeni Özge Battal hayatını kaybetti; Hatice Yaman, Sinem Kurt ve Gizem Kurt ise yaralandı.
Olayın ardından yapılan incelemede 1.70 promil alkollü olduğu tespit edilen sürücü Erdem Sedef, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 5 ay sonraki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Çorlu 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan otomobil sürücüsü Erdem Sedef ve avukatları katıldı. Davanın 5’inci duruşmasında avukatlarının taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti kararını açıkladı. Erdem Sedef’e ‘Taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olmak’ suçundan 4 yıl 7 ay hapis cezası verildi. Kazada hayatını kaybeden halk oyunları öğretmeni Özge Battal’ın avukatı Süleyman Özen ise verilen cezanın yeterli olmadığını ifade ederek Yargıtay'a itiraz edeceklerini söyledi.

MY(LK/AK)(FOTOĞRAFLI)