SAMSUN'da arkadaşını yaralayan 41 yaşındaki Turan Altun'u tabancayla vurarak yaraladığı iddiasıyla polis tarafından yakalanıp gözaltına alınan 24 yaşındaki Kadir Holat, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay 11 gün önce Samsun'un İlkadım İlçesi Hastane Mahallesi Olgun Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre aralarında husumet bulunan Çağatay K. ve Turan Altun yolda karşılaşınca aralarında tartışma başladı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi sonrası üzerindeki bıçağı çıkaran Çağatay K., Turan Altun'u sol karın boşluğundan yaraladı. Altun da üzerindeki ruhsatsız tabancayla Çağatay K.'yı göğsünden ve bacağından yaraladı. Olay sırasında Çağatay K.'nın yanında bulunan Kadir Holat da tabancayla ateş ederek Turan Altun'u sol bacağından vurup olay yerinden kaçtı. 2 yaralı ambulanslarla Gazi Devlet Hastanesi ve Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavileri tamamlandıktan sonra polis tarafından gözaltına alınan Turan Altun çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken Çağatay K. ise adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.
Olayın ardından firar eden Kadir Holat polisin takibi sonucu dün yakalanarak gözaltına alındı. Polise ifade veren şüpheli, Turan Altun'u arkadaşını yaraladığı için tabancayla vurduğunu söyledi. Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilen Kadir Holat savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HÇ(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)
----
Çağatay K.: Çağatay Kartal