Salih ÜÇTEPE/ADANA, () - ADANA'da 30 yaşındaki Vedat Tekin'i nişanlısını geneleve satmak istediği iddiasıyla öldürmekten yargılanan 27 yaşındaki Hakan Zenginoğlu, 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 28 Temmuz 2013'te, merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı 100'üncü Yıl Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Hakan Zenginoğlu, 2 yıl önce R.K. adlı kadınla tanışarak nişanlandı, ardından da birlikte yaşamaya başladı. 13 Ekim 2012'de, Zenginoğlu ile R.K. 'çocuğu fuhşa teşvik' ve 'nitelikli cinsel istismar' suçlarından tutuklandı. Sanıklar bu suçlardan 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanırken önce R.K., 2 ay sonra da Zenginoğlu tahliye oldu. Zenginoğlu, tahliye olunca, arkadaşı Vedat Tekin'in nişanlısı R.K.'yı geneleve satmaya çalıştığını öğrendi. Olay günü Zenginoğlu, Tekin'in birlikte yaşadığı G.A.'yı arayıp, nerede olduklarını sordu. Bu sırada Tekin, telefonu G.A.'nın elinden alarak Zenginoğlu'na "Seni de s..." diyerek küfür etti. Zenginoğlu, G.A.'nın oturduğu eve gidip pusu kurdu, bir süre sonra da balkona çıkan Tekin'e av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü. Zenginoğlu olaydan sonra tutuklandı.
GENELEVE SATMAK İSTEMİŞ
Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Hakan Zenginoğlu, nişanlısı R.K. ile cinayetten bir yıl önce tanıştığını söyledi. R.K.'nın fuhuşla para kazandığını belirten Zenginoğlu, "Onu sevdim ve kendisiyle evlenmek istedim. Ancak bir süre sonra R.K.'nın arkadaşının iftirasıyla fuhuşa aracılık etmekten tutuklandık. R.K. 4.5 ay tutuklu kaldı. Ben de 6.5 ay sonra tahliye oldum. Ben cezaevinde iken Vedat nişanlımı geneleve satmak istemiş. Sonra da bana bunu söyleyen arkadaşımı öldüresiye dövmüş. Kendisiyle telefonla görüştüğümde bana da küfretti. Çok sinirlendim. Tüfeğimi alarak yanına gittim. Yolda, elinde tüfekle karşıma çıktı. O şaşkınlıkla önce yere, sonra da kaçarken beni takip etmesin diye havaya doğru ateş ettim. Sonra öldüğünü öğrendim. Nasıl öldüğünü bilmiyorum" diye konuştu.
Son sözünde pişman olduğunu söyleyen Zenginoğlu, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, haksız tahrik ve iyi hal indirimi uyguladığı Zenginoğlu'nu 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

FOTOĞRAFLI