BURSA’da geçen kasım ayında, bir fabrikada şoför olarak çalışan 33 yaşındaki Özgür Kılıç’ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 38 yaşındaki Mehmet Ateş’in ömür boyu hapis cezası istemiyle 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı. Tedavi için Ankara’da bulunan tutuklu sanık Ateş’in katılmadığı davada tanık olarak dinlenen eşi 34 yaşındaki M.A., devamlı alkol alıp, kumar oynayan kocasının, cinayetten bir süre önce kendisinin elini kırdığını söyledi.
Olay merkez Yıldırım İlçesi Yunus Emre Mahallesi Sevinç Caddesi üzerinde bulunan boş bir arsada geçen Kasım ayında meydana geldi. Bir fabrikada şoför olarak çalışan Özgür Kılıç ile aynı işyerinde çalışan arkadaşı Mehmet Ateş 16 CSB 97 plakalı kamyonetin içerisinde alkol almaya başladı. İddiaya göre iki arkadaş arasında bilinmeyen bir nedenden çıkan tartışma sonucu Özgür Kılıç, karnından, boynundan ve kulağından, Mehmet Ateş ise elinden yaralandı. Mehmet Ateş kamyonetten inerek olay yerinden uzaklaşırken, devriye gezen polisler Kılıç’ın cansız bedenini kamyonetin içerisinde buldu. Tedavi olmak için hastaneye giden Mehmet Ateş ise Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Ateş tutuklanarak cezaevine gönderildi.
ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ
Hakkında 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Kasten adam öldürmek” suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Mehmet Ateş, tedavi için Ankara’da olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmadı. Ölen Özgür Kılıç'ın yakınlarının katıldığı davada mahkeme heyeti tanıkları dinledi.
”SÜREKLİ ŞİDDET UYGULUYORDU”
Tanık olarak dinlenen tutuklu sanık Mehmet Ateş’in eşi M.A., 20 yıldır evli olduğu eşinin sürekli alkol alıp kumar oynadığını belirterek, “Bu yüzden aramızda sürekli geçimsizlik oluyordu. Bana sürekli şiddet uyguladığı için hakkında 3-4 kez boşanma davası açtım. Ancak aile büyükleri araya girince vazgeçtim. Cinayet olayından bir süre önce eşim benim elimi kırdığı için aramızda sorun yaşanmıştı. Bir süre yakınlarımın yanında kaldım. Eşim durumu öğrenince oradan ayrılmak zorunda kaldım. Daha sonra da eşimin samimi arkadaşı olan Özgür Kılıç’ı arayarak ondan yardım istedim” diye konuştu.
Özgür Kılıç’ın kendisini bir kadın arkadaşının yanına götürdüğü anlatan M.A. ifadesini şöyle sürdürdü:
“Yanında kaldığım kşinini evine bir kez temizliğe gitmiştim. Mehmet beni sürekli arayıp özür diliyordu. Daha sonra Özgür ve Mehmet bir araya gelmişler. Ben bu olayın neden yaşandığını bilmiyorum.” 
Cinayette kullanılan bıçaklar kendisine gösterilen M.A., bıçakların kendi evinin mutfağında kullandığı bıçaklar olduğunu söyledi. Diğer tanıkları da dinleyen mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.