KAYSERİ'de 2 ay önce ev arkadaşı 24 yaşındaki Murat Aslan'ı av tüfeği ile bacağından vurarak ölümüne neden olan aynı yaştaki Mustafa Taşkın, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Taşkın, öldürülen gencin ablası Çiğdem ve annesi Adife Aslan katıldı. Sanık Mustafa Taşkın, Ağustos ayı içinde cezaevinden çıktığını, sevgilisi B.G. ile birlikte gezerken,  Murat Aslan ile Argıncık Mahallesi'nde karşılaştıkların söyledi. Mustafa Taşkın şunları anlattı:
"Murat sevgilimle bana, kendi yaşadığı bekar evinde kalmamız yönünde teklifte bulundu. Ben de kabul ettim. Murat işsizdi. Annesi kendisine ayda 300- 400 TL para gönderiyordu ve bu şekilde geçimini sağlıyordu. Olay günü kaldığımız bahçeli tek katlı evin camları açıktı.  Murat'ın sevgilim B.G.'ye, 'Mustafa'da ne buluyorsun. Herkese şapır-şupur, bize yarabbi şükür mü' dediğini duydum. Sinirlenerek eve girdim ve Murat ile tartıştık. O sırada, bıçakla bana saldırıp kolumdan yaraladı. Sonra da  evden çıkıtım ve bir av bayinden av tüfeğini satın aldım. Eve döndüğümde Murat üzerime yürüdü. Gelmemesini söyleyerek, av tüfeğiyle evin duvarına uyarı ateşi açtım. Üstüme gelince ayağına bir el daha ateş ederek kaçtım. Murat'ın öldüğünü internet kafede haberlerden öğrendim." 
Abla Çiğdem Aslan, "Mustafa Taşkın'dan şikayetçiyim. Mustafa ile kardeşim Murat'ın arasında uyuşturucu konusunda husumet vardı. Mustafa, sevgilisini bahane ediyor." dedi. Anne Adife Aslan da, "Murat ile Mustafa çocukluk arkadaşıydı. Hiçbir düşmanlıkları yoktu. Kavgaları uyuşturucu yüzündendi. Şikayetçiyim" diye konuştu.
ÖNCELERİ 'BACI' DİYORDU
Mahkemeye tanık olarak çağırılan B.G ise ifadesinde şunları söyledi:
"Mustafa işe gidince, ben evde kalıyordum. Murat ilk başlarda bana 'Bacı' diye hitap ediyordu. Daha sonraki günlerde ise bana ismimle hitap edip, 'kanka' gibi kelimeler kullanmaya başladı. Murat, uyuşturucu olduğunu sandığım haptan 3 adet kullandı. Olay günü Mustafa evden ayrıldığında, Murat yanıma gelerek hem elle, hem de sözlü olarak şakalar yapmaya başladı. En son saçımı çekerek koltuğun üzerine itti. O sırada Mustafa içeri girdi. Murat'a 'Kardeş ayıp değil mi bacım dediğin insana böyle yapıyorsun' dedi. Murat da, 'Herkese şapır şupur bize yarabbi şükür mü' diyince kavga ettiler." 
TAHRİK VE İYİ HAL İNDİRİMİ
Mahkeme heyeti Mustafa Taşkın'A 'kasten adam öldürmek' suçundan ömürboyu hapis cezası verdi. Cinayeti tahrik altında işlediğini kabul ederek cezayı 15 yıla indiren mahkeme, sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle de 6'da 1 oranında indirim yaparak, 12 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.