MUĞLA'nın Yatağan İlçesi'nde, arı kovanı yüklü kamyon kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kamyonda bulunan yaklaşık 400 kovanın kapaklarının açılmaması olası bir tehlikeyi önlerken, kazada 1'i Suriye uyruklu 3 kişi yaralandı.

Kaza, saat 23.30 sıralarında, Yatağan- Muğla Karayolu Bozarmut Beldesi çıkışında meydana geldi. Arı kovanı yüklü Erkan Uzuner'in (59) yönetimindeki 35 AT 8232 plakalı kamyon, kontrolden çıktı. Yoldan çıkarak 5 metrelik şarompole yuvarlanan kamyondaki yaklaşık 400 kovanın şans eseri kapakları açılmadı. İhbar üzerine bölgeye, sağlık ve polis ekipleri geldi. Acil yardım ekipleri önlem amaçlı arıcı kıyafeti giydi, kazada yaralanan şoför Uzuner ile Sedat Poyraz (50) ve Suriye uyruklu Mustafa Hami'ye (19) müdahalede bulundu. İlk müdahalesi yapılan 3 yaralı, ambulansla Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

MAYBİR (Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği) tarafından olay yerine gönderilen bir ekip, kamyondan yola devrilen kovanları topladı. MAYBİR görevlileri, kovanların kapaklarının açılmamış olması, gece ve havanın soğuk olmasının olası bir faciayı önlediğini belirtti. Kamyonda bulunan 400 arı kovanının her birinde yaklaşık 6 bin arının bulunduğu, kazanın gündüz saatlerinde yaşanmış olması ve kovanların kapaklarının açılması durumunda çok kötü sonuçlarla karşılaşılabileceği kaydedildi.

Olay yerine gelen karayolları ekiplerinin yolda temizlik çalışması yaptı. Ardından trafik akışı normale döndü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.