KAYSERİ'nin Felahiye İlçesi'nde 3 aileden 13 kişi yedikleri Arapaşı yemeğinden sonra rahatsızlanarak hastanelere kaldırıldı. Gıda zehirlenmesi teşhisi konulan 13 kişiden 1 kişi öldü, 4 kişinin de durumunun ağır olduğu bildirildi.

Felahiye İlçesi'ne bağlı İsabeyli Köyü'nde oturan üç aile, hamur ve tavuksuyu çorbasından yapılan ve bölgede 'Arapaşı' olarak bilinen yöresel yemekten yedi. Saat 20.00 sıralarında rahatsızlanan 13 kişi, önce Felahiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gıda zehirlenmesi teşhisi konulan ve durumları ağır olduğu için Kayseri Eğitim ve Araştırma , ERÜ Tıp Fakültesi ile  özel hastanelere kaldırılan 13 kişiden bir kadın, yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. Biri çocuk, biri kadın ve 2'si erkek 4 kişinin de durumunun ağır olduğu belirlendi.

Kayseri  Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, ''Şu ana kadar 1 ölü ve 4 durumu ağır olmak üzere 13 kişinin zehirlendiği belirlendi. Her ne kadar İsabeyi köyü sakinlerinin Arapaşı yemeğindeki tavuk çorbasından zehirlendikleri bildirilse de, çorbanın yanındaki hamura tarım veya haşere ilacı karıştığı konusunda kuşkularımız var. Zira zehirlenenlerde, tarım ilacındaki zehirlenmeye benzer gözlerde küçülme gözlemledik'' dedi