KIZ öğrencisine tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan Atletizm Milli Takım Antrenörü ve Antalya Atletizm İl Temsilci Yardımcısı 43 yaşındaki 2 çocuk babası Nihat Y., 15 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, şu anda üniversite öğrencisi olan M.Ş.'nin, 14 yaşından itibaren 3 yıl süreyle yaşadıklarını bir arkadaşına anlatmasıyla ortaya çıkmış, M.Ş.'nin arkadaşı durumu diğer antrenörlere söyleyince antrenörler de polise şikayette bulunmuştu. Atletizm Milli Takım Antrenörü ve Antalya Atletizm İl Temsilci Yardımcısı ve Nadire Konuk Ali Oğuz Konuk İlköğretim Okulu'nda beden eğitimi öğretmenliği yapan Nihat Y., atletizmle ilgilenen kız öğrencisi M.Ş.'ye 3 yıldır tecavüz ettiği gerekçesiyle 20 Eylül 2012'de tutuklanmıştı.
Bir dönem olimpiyat şampiyonu atlet Aslı Çakır Alptekin'i çalıştırdığı ortaya çıkan Nihat Y., bugün karar duruşmasına çıktı. Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada Nihat Y. savunmasında kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti. Nihat Y., “Tanıklardan H.T. ile müşteki M.Ş. bir olup günün moda deyimi ile bana kumpas kurmuşlardır. Beraatimi talep ediyorum" dedi.
Avukatı İzzet Samur ise tanıklardan H.T.'nin duruşma salonundayken dışarıdaki tanıkları cep telefonu ile yönlendirdiğini iddia ederek, “Bu olay sadece H.T.'nin kurgusu ve planlaması ile yapılmıştır. H.T.'nin telefon dökümlerinin mahkemeye getirtilmesi ve soruşturmanın genişletilmesini talep ediyorum" diye konuştu.
Müşteki M.Ş.'nin avukatı Reşat Akcan ise, “Meslektaşım beni mazur görsün ama 16 Aralık 2013 tarihindeki duruşmada karar verileceği açıklanmıştı. Ocak ayına gün verildi. Galiba 6 Ocak tarihindeki duruşmada kendileri mazeret sundular. Bugün ise savunma için süre talep ediyorlar. Kaldı ki, ceza davalarında avukat savunma hazırlamadı diye süre verilmez. Bu tamamen davayı uzatmaya yönelik bir taktikten başka bir şey değildir" şeklinde konuştu.
Kısa süren bir aranın ardından Mahkeme Başkanı Faris Özsoy kararı açıkladı. Özsoy, oy birliği ile N.Y. hakkında '15 yaşından küçük çocukla birden fazla cinsel saldırı' suçundan 12 yıl 6 ay hapis, 'hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildiğini bildirdi.
Duruşma salonunda kararı dinleyen M.Ş., sanık Nihat Y.'nin yakınlarının saldırısı ihtimaline karşılık polisler tarafından mahkemenin başka bir kapısından çıkartıldı.