AKDENİZ Üniversitesi'nde Yüksekova'daki olaylara destek vermek amacıyla gösteri düzenleyen bir grup öğrenci, karşıt görüşlü öğrencilerle çatıştı. Polisin müdahalesiyle kaçmaya çalışan grup Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Acil Servisi'ne saldırdı.
Yüksekova İlçesi'nde 2 gündür süren olaylarda ölen iki kişi için eylem yapan bir grup öğrenci, önce Rektörlük binası önünde toplandı. Basın açıklamasının ardından kampüs içerisindeki kafeteryaların olduğu bölüme giren 100 kişilik grup, burada karşıt görüşlü öğrencilerle karşılaştı. İki grup arasında çıkan arbede polisin müdahalesiyle kısa sürede son bulurken, eylemci grup polise taş ve şişe attı. Başına şişe isabet eden bir polis hafif yaralanırken, bir emniyet amirinin de sırtına taş isabet etti.
'Filistin Sapanı' olarak bilinen düzenekle TOMA araçlarını taşlayan göstericiler, polisin basınçlı su ve biber gazlı müdahalesinin ardından Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Acil Servis kısmına kaçtı. Burada da taşkınlık yapmayı sürdüren eylemci grup, ATM'ler ve güvenlik kulübelerine zarar verdi. Bölünerek hastane bahçesinden kaçan grup kampüsten çıkarken üst geçide, 'Gever, Lice, Gezi hesabını soracağız' yazılı siyah afiş astı.
Grup, kampüs sınırlarını çıktıktan sonra dağıldı.