Özgür ÖZTÜRK-Akif ARICI/ ANTALYA, () - ANTALYA'da dün gündüz saatlerde başlayan ve sabaha karşı sona eren eylemler akşam saatlerinde yeniden başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda kendilerine taş atan eylemcilere, polis, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.
Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin kullandığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve yaşam mücadelesi verdiği hastanede hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için eylemler sürüyor. Dün gündüz saatlerinde şehrin farklı noktalarında çok sayıda grubun yürüyüşlerinin ardından akşam çıkan olaylar, sabah saatlerine kadar sürdü. Bugün ise akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup uzun süre sloganlar atıp eylemlerini sürdürdü. Polisin TOMA araçlarından yaptığı anonslara rağmen dağılmayan kalabalık, belediye ekiplerinin peyzaj düzenlemesinde kullandığı taşları fırlatmaya başladı. Bunun üzerine biber gazı ve basınçlı suyla müdahale eden polis, grupları farklı noktaları doğru sürdü.
İki gruba ayrılan eylemciler ve polisin müdahalesi 5 kilometre boyunca sürdü. Grubun tekrar Cumhuriyet Meydanı'nda toplanmasıyla geri dönen çevik kuvvet polisi, İstiklal Marşı okuyan eylemcilere müdahale etmedi. Olayların ortasında kalanlar panik yaşarken, eylemcilerin barikat kurmak için kullandığı çöp konteynerleri ve sokak lambaları yollardan kaldırıldı. Eylemcilerin dün olaylarda havai fişek kullanması nedeniyle polis telsizlerinden molotof kokteylleri ve havai fişeklere karşı duyarlı olunması konusunda uyarılarda bulunuldu.

ÖÖ,AA (HA/RT) (FOTOĞRAFLI)