ANTALYA'da fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla 12 kişi gözaltına alınırken; Ukrayna, Moldova ve Gürcistan vatandaşı 10 kadın da gözaltına alındı. Kadınlardan birinin hamile olduğu, Moldova uyruklu kadının ise 3 çocuğuyla birlikte iş bulma vaadiyle ülkeye geldiği anlaşıldı.
Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, yabancı uyruklu kadınları fuhşa zorlayan örgüte 2 ay süren teknik ve fiziki takip ardından operasyon düzenledi. Antalya ve Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 10'dan fazla eve baskın düzenlenirken, bir pansiyonda arandı. Baskınlarda örgüt elebaşı olduğu ileri sürülen 35 yaşındaki H.K. ile birlikte 11 şüpheli yakalandı. Fuhşa zorlandığı belirtilen Moldova, Ukrayna ve Gürcistan uyruklu biri hamile 10 kadın ise gözaltına alındı. 
Adı açıklanmayan kadınlardan birinin hamile olduğu, Moldovalı 34 yaşındaki S.F.'nin ise biri engelli 3 çocuğu olduğu ve iş bulma vaadiyle ülkeye giriş yaptığı belirlendi. Yardım bahanesiyle tanıştığı örgüt elemanları tarafından fuhşa zorlanan S.F.'nin diğer kadınlarla birlikte defalarca dövüldüğü anlaşıldı. İfadeleri alınan kadınlar sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Sorguları tamamlanan 12 şüpheli ise 'insan ticareti', 'fuhşa yer temini ve teşvik' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.
HIV VİRÜSÜ TESPİT EDİLDİ
Manavgat'ın Side Beldesi'nde bir otele yapılan baskında ise fuhuş yaptığı gerekçesiyle Kırgızistanlı 20 yaşındaki C.A. gözaltına alındı. Sorgusunun ardından Antalya Deri ve Zührevi Hastalıklar Dispanseri'ne sevk edilen C.A.'nın AIDS'e yol açan HIV virüsü taşıdığı tespit edildi. C.A., işlemlerinin ardından sınır dışı edildi.