Akif ARICI/ ANTALYA, () - ANTALYA'da hacı adaylarının İl Müftülüğü önünde 3 gün süren sıra bekleyişi arbedeye dönüştü. Sandalyelerin havada uçuştuğu olaya, polis müdahale etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Perşembe günü çekilen hacı adayları kurasında ismi çıkan yaklaşık bin kişi Antalya Müftülüğü binası önünde toplandı. Cumartesi gününden bu yana sıra bekleyen hacı adayları özel firmalara verilen yüzde 40'lık kotaya girebilmek için birbirleriyle mücadele etti. 8 yıldır beklediği sıranın bu yıl geldiğini belirten Emine Bayık, "İsmimizi yazdırdığımızda kocam sağlıklı biriydi. Şimdi yatalak evde yatıyor. 3 gündür burada bekliyorum. Neden bize bu çileyi çektiriyorlar" diyerek ağladı.
Dışarıdaki kalabalıktan haber alarak bina önünde hacı adaylarına açıklamada bulunan İl Müftüsü Ahmet Çelik bu yıl yeni bir uygulama başlatıldığını ve geçen yıllardaki gibi kayıtların adreslere posta yoluyla gönderilmediğini belirterek, "Kuranın ardından Cuma günü bizlere ne zaman kayıt yapacağımız bildirildi ancak kimlerin kurada isimleri olduğu belirtilmedi. Şu an Ankara'dan sistemin açılmasını bekliyoruz. 3 gündür sıra bekleyen vatandaşlarımızı içeri alıp kayıtlarını kesinleştireceğiz" dedi.
SANDALYELER HAVADA UÇUŞTU
Bunun üzerine ismi belirlenemeyen bir firma yetkilisi il müftülüğünün kapısına doğru sandalyeleri fırlatınca arbede yaşandı. İçeri girmek isteyenlere polis güçlükle müdahale ederken, hacı adaylarından bazıları birbirlerini tartakladı. Polis bina kapısına kimseyi yaklaştırmazken polisler ile hacı adayları arasında bir süre arbede yaşandı. Olayın yatıştırılmasının ardından kapı önünde bekleyenler içeri alınarak kayıt yaptırdı.

AA(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)