ADANA'da, annesinin sevgilisi olduğunu ileri sürdüğü 53 yaşındaki Yusuf Atan'ı av tüfeğiyle öldürmek suçundan tutuklanan 17 yaşındaki Halil U. hakkında, 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. 'Haksız tahrik' hükümlerinden de yararlandırılması istenen Halil U. hakkında, ayrıca annesini tehdit ettiği için 5 yıla kadar, seken saçmayla ayağından yaralanan Suriyeli 4 yaşındaki R.A. için de 1 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Olay 12 Ekim 2013'de, merkez Seyhan İlçesi Mirzaçelebi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Halil U., evlerinin sokağında annesi 33 yaşındaki İ.H.'nin tanımadığı kişinin otomobiline bindiğini görünce "Anne nereye gidiyorsun?" diye seslendi. Annesi "Sana ne" dedi. "Bu adam kim?" diye sorduğunda, araçtaki Yusuf Atan da "Sana ne lan. Sen kim oluyorsun?" diye tepki gösterdi. Halil U.'nun da tepki göstermesi üzerine Atan "Annen benim himayemde. Çalıştırıyorum. Var mı bir diyeceğin. Bacın varsa, bacını da getir, satarım" dedi. Bunun üzerine Halil U. da evden aldığı av tüfeğiyle önce aracın lastiklerine, sonra da Atan'a ateş etti. Vücuduna isabet eden saçmalarla yaralanan Atan kaldırıldığı hastanede öldü. Ayrıca yerden seken saçmanın ayağına isabet etmesi sonucu Suriye uyruklu R.A. da yaralandı.
BABASI KAZADA ÖLMÜŞ
Olaydan 13 gün sonra yakalanan Halil U., ifadesinde 'kasten öldürme' suçunu kabul etmedi. Babasının 2000 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu öldüğünü, annesinin de babasından sonra 2 kez evlenip boşandığını anlatan Halil U. ifadesinde şunları söyledi;
"Annemin 2'inci eşi bana kötü davranıyordu. Annem, ondan olan çocuğuyla birlikte beni anneanneme verdi. Derslerim kötü olduğu için anneannemle de sürekli tartışıyorduk. Bir süre parklarda kaldım. Halam beni alarak iş öğrenmem için İstanbul'daki akrabaların yanına gönderdi. Sonra da annemin para karşılığı fuhuş yaptığını duydum. Kendisini internetteki sosyal paylaşım sitesinden tehdit ettim. Bayram iznimde Adana'ya gelince Yusuf Atan ile annemi birlikte gördüm. Aramızda çıkan tartışmanın ardından korkutmak için ateş ettim. Öldürme amacıyla sıkmadım. Pişmanım."
ANNE OĞLUNDAN ŞİKAYETÇİ OLDU
Oğlundan şikayetçi olduğunu belirten anne İ.H., "Yusuf Atan ile 1.5 yıl önce tanıştım. Aramızda yakınlaşma oldu. Olay günü de Yusuf'la dışarı çıkacaktık. Ben araca binip çantamdaki cüzdanımı kontrol etmek isterken silah sesi duydum. Ayrıca oğlum bir ay önce de beni 'Ayaklarına sıkacağım. Seni yaşatmayacağım' diye tehdit etmişti" dedi.
İDDİANAME TAMAMLANDI
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı., 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, tutuklu sanık Halil U. hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi. 'Haksız tahrik' hükümlerinden de yararlandırılması istenen sanık Halil U. hakkında ayrıca, annesini tehdit ettiği için 5 yıla kadar, seken saçmayla ayağından yaralanan Suriyeli R.A. için de 1 yıla kadar hapis talep edildi.
Sanık Halil U.'nun yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.