ADANA'da yalnız yaşayan 75 yaşındaki Yadigar Doğan'a ulaşamayan oğlu, itfaiye ve polisi alarma geçirdi. Yangın merdiveniyle 4'üncü kattaki daireye giren itfaiye ekiplerinin aramalarına rağmen Doğan bulunamadı. Dışarı çıktığı belirlenen kadının telefonunun evde kaldığı anlaşılınca, 'öldü' endişesi taşıyan oğlu ve yakınları sevinçle kucaklaştı.
Olay, merkez Çukurova İlçesi'nin Güzelyalı Mahallesi'nde meydana geldi. Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Tayfun Apartmanı'nda yalnız yaşayan Yadigar Doğan'ın oğlu, cep telefonundan annesini aradı fakat ulaşamadı. Kontrol için eve gelen Salih Doğan, bütün çabalarına rağmen annesinin dairesine giremedi. Annesinin içeride ölmüş olabileceğini düşünen Salih Doğan, itfaiyeden yardım istedi. İtfaiye aracı olay yerine gelirken, polise ve sağlık ekiplerine de haber verdi. Apartmanın etrafı kısa sürede sağlık, itfaiye ve polis ekipleri ile doldu.
Ekipleri sokakta karşılayan Salih Doğan, annesinin yalnız yaşadığını ve kendisine ulaşamadığını söyleyerek, "Hayatından endişe ediyorum. Her gün saat 10.00'da arar konuşurdum. Bugün cebinden aradım, ev telefonundan aradım ama açmadı. Kapı kilitli, giremedim" diyerek yardım istedi. Merdivenli aracın sepetine binen polis ve itfaiye görevlisi apartmanın balkonundan eve girdi. Görevliler içeri girerken Salih Doğan ve bir grup itfaiyeci de kapıya koştu.
Balkondan eve giren görevliler, Yadigar Doğan'ın cep telefonunu içeride buldu. Salon, tuvalet ve banyo dahil evin her tarafını arayan görevliler, Doğan'ı bulamadı. Kapının normal kilitlenmiş olduğunu saptayan görevliler, apartmanın merdiven dairesinde bekleyen Salih Doğan'a "Annen evde yok, sanırım dışarı çıkmış, merak etmeyin" diyerek müjdeyi verdi.
Evdeki görevlilerin sözleri üzerine rahat bir nefes alan Salih Doğan, "Aramadığım yer kalmadı. Sağlık ocaklarına baktım, yakınlarımızı aradım, hiçbir yerde bulamadım. Ama şükür hayatta olduğunu öğrendim" dedi.
Görevliler olay yerinden ayrılırken, annesinin sağ olduğunu öğrenen Salih Doğan da yakınlarına sarılarak teselli oldu.