DİYARBAKIR'da 2013 yılının Şubat ayında 46 yaşındaki annesi Münevver Kılıç ile 50 yaşındaki kirvesi Mehmet Harun Tanrıkulu'yu bıçaklayarak öldüren 19 yaşındaki Ömer Baykara, 2 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
Annesi Münevver Kılıç'ı yaşadıkları evde 7 yerinden, kirvesi Mehmet Harun Tanrıkulu'nu ise apartman boşluğunda 8 yerinden bıçaklayarak öldüren 19 yaşındaki Ömer Baykara'nın 'Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme' ve 'Yakın akrabayı öldürme' suçlarından iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına Diyarbakır'da devam edildi.
ANNEMLE KİRVEM ARASINDA İLİŞKİ VARDI
7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ifadesi alınan Ömer Baykara, uzun yıllardan bu yana psikolojik tedavi gördüğünü belirterek, "Son bir kaç yıldır ilaç kullanmayı bırakmıştım. Kulağıma sürekli farklı kadın ve erkek sesleri geliyordu. Olay günü işten çıkıp eve giderken, kirvem Mehmet Harun Tanrıkulu'nu aradım ve eve gelmesini istedim. Eve geldiğimde annemle konuşmaya başladık. Daha sonra mutfaktan bıçağı alarak annemi öldürdüm. Anneme, babamı Mehmet Harun Tanrıkulu ile aldattığını söyledim. O ise kabul etmedi. Bu sırada kulağıma sesler geldiği için annemi öldürdüm. Evden çıktığımda binada Mehmet Harun Tanrıkulu ile karşılaştım. Birlikte 3'üncü kata kadar çıktık. Burada babamı aldatıyorsunuz diyerek belimdeki bıçağı çıkardım. Harun'u da aynı bıçakla öldürdüm. Olaydan bir gün sonra polise teslim oldum. Mehmet Harun Tanrıkulu ve ailesi şeyh olarak bilinir. Eğil'e bağlı bir köyde dedelerinin ziyareti vardır. Bazen bizim eve gelirdi ve sohbet ederdik. Benim kafamda annemle ilişkisi olduğu yönünde bir kanı vardı. Olay günü de ilişkileri olduğuna dair kulağıma sesler geldi" dedi.
İKİ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜRBOYU HAPİSLE CEZALANDIRILDI.
Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Ömer Baykara'nın iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını talep etti. Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Ömer Baykara'yı annesi Münevver Kılıç'ı öldürmek ve Mehmet Harun Tanrıkulu'nu 'Tasarlayarak öldürmek' suçlarından iki kez ömürboyu hapisle cezalandırdı.

FOTOĞRAFLI