Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, () - ANTALYA'da dün akşam içkisi biten ve annesinin birayı geç getirdiğini söyleyerek ortalığı ayağa kaldıran 24 yaşındaki Murat Yurt, polislerin biber gazlı müdahalesiyle gözaltına alındı.
Olay, gece saat 01.30 sıralarında Kepez İlçesi, Namık Kemal Bulvarı Sultan Apartmanı'nda meydana geldi. 64 yaşındaki annesi Şifa Yurt ile 4'üncü kattaki dairelerinde kalan Murat Yurt, alkol almaya erken saatlerde başladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde içtiği alkol tükenen Murat Yurt, annesi Şifa Yurt'tan bira almasını istedi.
İddiaya göre, annesinin birayı geç getirmesine sinirlenen Murat Yurt, çılgına döndü. Evde bir süre kendi başına bağırıp çağıran Murat Yurt, daha sonra evde bulunan sandalye ve bilgisayarı balkondan attı. Oğlunun saldırganlığı karşısında korkan Şifa Yurt, kaçarak komşularına sığındı. Olayın giderek kontrolden çıktığını gören anne Şifa Yurt, durumu polise bildirdi. Bir süre sonra olay yerine polis, itfaiye ve tedbir amaçlı sağlık ekibi çağrıldı. Polisin tüm ikazlarına rağmen evden çıkmayan Murat Yurt, eline aldığı kırık cam parçası ile polislere tehditler savurdu.
Polis tüm çabalara kaşın ikna edemediği Murat Yurt, 15 polisin biber gazlı müdahalesiyle etkisiz hale getirilebildi. Polislere, “Yakaladınız artık beni dövün isterseniz" diye bağıran Murat Yurt gözaltına alında. Hastanede tedavisinin ardında Sanayi Polis Merkezi'ne götürülen Murat Yurt hakkında soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI