İZMİR'in Aliağa İlçesi’nde, anneleri Gülseren Süngü’yü elektroşok cihazıyla bayıltıp 24 yerinden bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla, haklarında  ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açılan Ş.P. (19)  ile B.P. (17) ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme başkanı, B.P.'nin yaşı küçük olduğu için duruşmayı kapalı yaptı.
Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmada, Ş.P. ile B.P., jandarmanın geniş güvenlik önlemleri arasında salona alındı. Mahkeme başkanı Mehmet Özcan, B.P.'nin yaşı küçük olduğu gerekçesiyle duruşmayı kapalı yapma kararı aldı. Duruşma salonu önünde toplanan kız kardeşlerin arkadaşları onlara el sallayıp moral vermeye çalıştı. Bu sırada aynı yerde bekleyen büyükbaba Kazım Süngü, dayı Mehmet Süngü, teyze Şennur Süngü ise tepkisiz kalıp kız kardeşlerin geçişlerini izledi. Halen görülmeye devam edilen duruşmada, kızkardeşlerin ifade verecekleri belirtildi.
CEZAEVİNDE AYRI BÖLÜMLERE ALINMIŞLAR
Duruşma öncesinde kısa bir açıklama yapan Ş.P. ile B.P.'nin avukatı Zülküf Koçoğlu, müvekkillerinin cezaevinde aynı odada kaldıklarını ancak mahkeme öncesi birbirlerinden olumsuz yönde etkilenmemeleri için cezaevi savcılığına başvuruda bulunup ayrı bölümlere alınmasını sağladıklarını söyledi.
ANNELERİNİ 24 BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜRDÜLER
Geçen yıl 13 Eylül’de, ilçeye bağlı Yeni Mahalle 525 Sokak’ta meydana gelen olayda, üçüncü eşinden boşandıktan sonra iki kızıyla birlikte yaşayan ve birahanede garson olarak çalışan 39 yaşındaki Gülseren Süngü’nün cesedi, minibüs şoförü olan erkek arkadaşı Erhan Ş. (27) tarafından bulunmuştu. Bunun üzerine bilgilerine başvurulan kadının kızları Ş.P. ve  B.P. ayakkabılarındaki kan izlerinden polisin şüphelenmesi üzerine yapılan sorgularında suçlarını itiraf etmişlerdi. Geçen yıl Muğla Üniversitesi’nde 2 yıllık Muhasebe Bölümü’nü kazanan ancak annesinin baskısıyla yarım bırakmak zorunda kalan Ş.P.’nin, kardeşi B.P. ile birlikte olay günü, yatak odasında uyuyan annelerini elektroşok cihazıyla bayılttıkları, daha sonra da sırayla bıçaklayarak öldürdükleri iddia edildi.
Ş.P.:Şeyda Pınar
B.P.:Beyza Pınar