Yüksel KOÇ/ SOMA,(Manisa),() - SOMA’ya eylem için geldikleri iddiası ile gözaltına alınanlar arasında anne ve iki kızı da bulunuyor. ÇHD’li 8 avukat ile birlikte gözaltına alınan 36 kişi arasında bulunan İzmir Bergamalı anne Oya Gökay, polislerin kendisi ve iki kızına, 'Buralı değilsiniz, burada gezemezsiniz' diyerek gözaltına aldığını öne sürdü. 
Soma’da ÇHD’li 8 avukat ile birlikte gözaltına alınan 36 kişi arasında İzmir Bergamalı anne ve iki kızı da bulunuyor. Kızları Seda ve İrem ile birlikte öğle saatlerinde Soma merkezde çorba içtikten sonra çıktıkları sokakta polis tarafından gözaltına alındıklarını söyleyen anne Oya Gökay, polisin Somalı olmadıkları için buraya gelemeyeceklerini söylediğini iddia etti.
SOMALI DEĞİLSİN BURAYA GELEMEZSİN
Gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü Soma Linyit Spor Salonu’ndan kontrol için getirildiği Soma Devlet Hastanesi’nin bahçesinde kameralarına konuşan Anne Oya Gökay şunları söyledi: "Soma merkezde gözaltına alındık. Gözaltında herhangi bir kötü muamele görmedik. Neden buraya geldiğimiz sordular. Ziyarete geldiğimizi söyledik. ‘Buralı değilsizin, burada gezemezsiniz’ dediler. Somalı olmadığımız için. Sonra da gözaltına aldılar bizi. Kimliklerimizi aldılar. Ben buranın vatandaşıyım. Türkiye’nin vatandaşıyım. Burada oturmasam da burada yaşıyorum. Bu topraklarda yaşıyorum, istediğim her yere de giderim. Böyle yasakla hiçbir şey olmaz."
Annesi ve kardeşi İrem ile birlikte gözaltına alınan Seda Gökay ise çorba içtikten sonra çıktıkları sokakta gözaltına alındıklarını öne sürdü. Gözaltında kötü muamele görmediklerini söyleyen Seda Gökay şunları söyledi: "Yürürken kaldırımda gözaltına alındık. Yürüyüşe katılmak amacıyla gelmedik, buranın nabzını görmek için geldik. Buranın üstüne ölüm çökmüş gibi, bunu hissetmek gerekiyor, biz halkız. Bunu burada yaşamamız gerekiyor bu insanlarla birlikte. Kendimizi bundan sorumlu hissettiğimiz için de geldik. İzmir Bornovadan geldik. Geldikten 1 saat sonra gözaltına alındık."

YK (RT)