AĞABEY KORKMAZ'DAN 'O.. ÇOCUĞU' TEPKİSİ
Aranın ardından devam eden duruşmada sanık avukatları, tanık Semih Berkay Yapıcı'nın olayın ardından Ekşi Sözlük’te yaptığı paylaşımın okunmasını istedi. Yapıcı’nın paylaşımında yer alan ve polis memuru Mevlüt Saldoğan’a ait olduğu iddia edilen 'o.. çocuğu, sen hala burada mısın?’ sözünün okunması üzerine Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, 'Kim o.. çocuğu. Sizsiziniz o… çocuğu. Şerefsiz, Allahsız, kitapsız' diye bağırarak tepki göstermesi üzerine salondan çıkartıldı. Gürkan Korkmaz sakinleştikten sonra salona yeniden geldi. Müşteki avukatları da sanıkların aileyi taciz ettiği iddiasında bulunarak hakimin müdahale etmesini istedi. Olay gününe ait güvenlik kamerası görüntüleri mahkeme heyeti, sanık avukatları ile sanıklar tarafından izlendi. Tanık Yapıcı da sanıkları görüntülerden bir kez daha teşhis ettikten sonra mahkemeye ara verildi.
GEZİ OLAYLARINA KATILAN BİRİNİN TANIKLIĞI
Aradan sonra bir süre daha Semir Berkay Yapıcı’nın dinlenmesine devam edildi. Tutuksuz sanıklardan polis memuru Şaban Gökpınar söz hakkı isteyerek, "Gezi olaylarına katılan birinin tanıklığına ne kadar itibar edilebilir" sözü üzerine salondakiler tepki gösterdi. Tanık Turhan Güler ifadesinde şunları söyledi:
HASTANEYE GÖTÜREN ARKADAŞLARI ANLATTI
"Olay günü Fırat Köse ve Ali İsmail’le birlikteydik. Yunus Emre caddesinde beraberdik. Işıklarda Ali İsmail’le ayrıldık. Olay ondan sonra oldu. Ben geriye, köprüye doğru gittim. Yarım saat 45 dakika sonra tramvay durağında Ali İsmail’le yeniden karşılaştık. Üzerinde kırmızı mont, yeşil tişört vardı. Yüzünde kan vardı. 'Polis ve siviller dövdü. Başıma cop ve tekmeyle vurdular' dedi. Sürekli aynı şeyleri tekrarlıyordu. 'Nerdeyiz, nereye gidiyoruz' diye sürekli aynı şeyleri tekrarlıyordu. Fırat ve Ahmet ve Okan’ı da aldık ve Mavi Hastaneye gittik. Oradan Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne sevk ettiler. Ali İsmail’i ambulansla götürdüler biz yürüyerek gittik. 'Ortopediye de görünmesi lazım' dediler. Sıra almak için gittiğimizde adli vaka olduğu için ifade verdikten sonra muayene edilebileceğini söylediler. Ali İsmail’in evine gittik. Sen sonra uyumak için kendi evime geçtim."
'MERDİVENDEN DÜŞME' KONUSU
Ali İsmail’in ev arkadaşları Fırat Köse, Ahmet Uygun ve Okan Korkmaz da, Turhan Güler’le benzeri ifadeleri verdiler. Mahkeme başkanının 'Ali İsmail doktorun yanında 'eşya taşırken merdivenden düştüğüne' dair bir şey söyledi mi?' sorusu üzerine, Ahmet Uygun, Ali İsmail’in ailesinden çekindiği ve çok korktuğu için hastaneye giderken 'Merdivenden düştüm' diyelim demişti. Biz de olur mu öyle şey. Gerçekleri söyle dedik. Doktora da bu nedenle öyle bir şey söylemiş olabilir. Ama ev taşıma gibi bir olay olmadı" diye ifade verdi.
Hastanede muayenede sırasında yanında olan Okan Korkmaz, Ali İsmail Korkmaz’ın Sınav haftası olduğu için olayı büyütmek istemediğini, çok büyük bir şey olduğunu da düşünmediğini belirterek, "Bu nedenle doktora merdivenden düştüğünü söyledi. Doktor hafıza kaybının darbeye bağlı geçici olduğunu, sınavlara kadar birşeyinin kalmayacağını  söyledi" diye konuştu.

DÖ(OE/COŞ)