BEN BU SOKAĞIN CUMHURBAŞKANIYIM
Olayların olduğu sokakta oturan ve camdan izleyen Fatih ve Sefa Kırbaş kardeşler de ifadelerinde Serkan Kavak’ın önceki olaylardan bir gün önce masum bebeğinin biber gazından etkilendiğini bu nedenle eylemcileri döveceğini söyleyerek elinde sopayla sokağa geldiğini ‘Ben buranın Cumhurbaşkanıyım, başbakanıyım’ diye bağırdığını söyledi.
KAFASINA TEKMEYLE VURDULAR
Ellerinde cop, telsiz ve gaz maskesi olan 10 kişilik grubun fırının önünde birkaç kişiyi dövdüğünü, sanık fırıncı İsmail Koyuncu’nun araya girerek, ‘Yapmayın onlar eylemci değil masum vatandaş’ dediğini belirterek, polis ve sivil birkaç kişinin sokağa giren birini dövdüğünü, yere düştükten sonra gördüklerini ancak karanlık nedeniyle tam seçemediklerini söylediler.
Sefa Kırbaş, sonradan pencereyi açarak baktığını, dövülen kişinin yerde hareketsiz yattığını ve can havliyle dövenlere küfür ettiğini öne sürdü. Sefa Kırbaş, “Yerden yatan kişinin küfür etmesine sinirlenen bir kişi gelerek kafasına tekmeyle vurdu. Sonra beni de görürlerse diye pencereyi kapattım. Sonrasında olaylar yatıştı ve dağıldılar" dedi.
TANIK ŞIMARDI
Sanık avukatı Yahya Ünaldı, Sefa Kırbaş’a önceki ifadesinde çelişen bölümleri düzelttiğini ancak görüntüde olay anında 3-4 kişi olmasına karşın 10 kişi olduğunu, neden ısrar edip değiştirmediğini sordu. Kırbaş’ın "3-4 kişi bir taraftayken, 3-4 kişi diğer taraftaydı. Şimdi anladınız mı? Matematik bu kadar basit" sözleri salondan alkış alırken, sanık avukatı "Tanık şımardı, kontrol altına alın" uyarısına salondan tepki geldi. Mahkeme başkanı, sanık avukatına ‘Gerizekalı’ diye bağıran salonda bulunan H.K. hakkında tutanak tutulmasını istedi.
Daha sonra ifade veren kardeşlerden Osman Kırbaş da ağabeyleriyle birlikte sokaktaki olayları evlerinin camından izlediğini, dövülen kişinin 1.80 boylarında olduğunu ancak üzerindeki kıyafetini hatırlayamadığını ifade etti. Kırbaş sanıkları çok iyi görmediği için teşhis edemeyeceğini de belirtti. Mahkeme başkanı duruşmaya ikinci kez ara verdi. Aranın ardından kalan 3 tanığın dinlenmesiyle duruşmaya devam edilecek.

DÖ(OE/AAA)