KONYA'da düğün konvoyunda bulunan otomobile, TIR'ın çarpması sonucu ölen 5 kişiden 42 yaşındaki Erdal Belli, 43 yaşındaki Aynur Kar ve kızı 9 yaşındaki Kadriye Kar'ın cenazeleri, Yenikent Köyü'nde toprağa verildi. Kazada yaşamını yitiren Aynur Kar ve kızı Kadriye Kar'ın, gelin almaya konvoydaki otobüsle gittiği, köye dönüşte ise kaza yapan otomobile geçtikleri öğrenildi.
Dün damat Sezai Duymuş ve yakınları, konvoy oluşturarak Konya kent merkezine gelin almaya gitti. Dönüşte ise konvoyda bulunan Erdal Belli yönetimindeki 42 AYD 96 plakalı otomobile, Konya- Aksaray karayolunun 61'inci kilometresinde Yenikent Köyü yol ayrımı yakınında, 39 yaşındaki Zeki Dağlı'nın kullandığı 68 LC 011 plakalı TIR arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 120 metre TIR'ın önünde sürüklenen otomobil, ardından şarampole savruldu. Hurda yığınına dönen araç içinde sıkışan sürücü Erdal Belli ile 24 yaşındaki Yasemin Bakıcı olay yerinde, Aynur Kar, kızı Kadriye Kar ve 22 yaşındaki Esma Bolat ise kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitirdi. Sürücü Belli'nin 40 yaşındaki eşi Sebahat Belli ise yaralandı. Kolunda kırık oluşan Sebahat Belli, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan tedavisinin ardından bugün taburcu edildi.
Kazada yaşamını yitiren sürücü Erdal Belli ile Aynur Kar ve kızı Kadriye Kar'ın cenazeleri, Yenikent Köyü'nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde köy mezarlığında toprağa verildi. Yasemin Bakıcı'nın cenazesinin memleketi Çorum da, gelinin kuzeni Esma Bolat'ın da İstanbul'da defnedileceği belirtildi.
Kazada yaşamını yitiren Aynur Kar ve kızı ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi Kadriye Kar'ın, gelin almaya konvoyda bulunan otobüsle gittikleri, dönüşte ise Erdal Belli'nin otomobilinde boş yer olduğu için otomobille dönmek üzere oldukları öğrenildi.
Ehliyetinin TIR kullanmaya yetersiz olduğu öne sürülen ve jandarma tarafından gözaltına alınan şoför Zeki Dağlı'nın, yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.