KONYA'da, 2 yıl önce annesi 47 yaşındaki Zeynep Yüksel'i amcasıyla ilişki yaşadığı iddiasıyla boğazını bıçakla keserek öldüren ve 'kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla yargılanan 29 yaşındaki Mustafa Yüksel, suçu ağır tahrik altında işlediği gerekçesiyle ve mahkemedeki iyi halinden 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 2012 yılının Ocak ayında merkez Karatay İlçesi Fetih Mahallesi'nde meydana geldi. 25 yaşındaki E.Y., annesi Zeynep Yüksel'in yattığı odanın kapı aralığından, ayaklarının yorganın dışında kaldığını gördü. Annesinin üzerini örtmek için içeri giren E.Y., yatağın kanlar içinde olduğunu fark etti. Yorganı kaldırdığında annesinin hareketsiz yattığını gören E.Y., bağırarak evdeki kardeşlerinden yardım istedi. Haber verilmesi üzerine 112 Acil görevlileri geldi. Kasap olan ve sabah erken saatlerde işe giden baba 53 yaşındaki A.Y. de kısa süre sonra eve geldi. Sağlık görevlileri tarafından boğazından 4 kez bıçaklanarak öldüğü saptanan Zeynep Yüksel'in cesedi otopsi yapılmak için Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, şüphe üzerine öldürülen kadının eşi A.Y., kasap oğlu Mustafa Yüksel, kızları E.Y. ve 23 yaşındaki B.Y.'yi ifadelerine başvurmak üzere Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği'ne götürdü. Yaklaşık 6 aydan bu yana annesi Zeynep Yüksel ile aynı odada yatmasına rağmen polise olayı görmediğini söyleyen Mustafa Yüksel, daha sonra cinayeti itiraf etti.
ANNESİNİ ÖLDÜRÜP, İŞE GİTMEK İÇİN HAZIRLANDI
Annesini öldürdükten sonra kıyafetlerini giyip işe gitmek için odadan çıktıktan sonra kız kardeşi E.Y.'nin uyandığını belirten Mustafa Yüksel, '' Kız kardeşim, odanın kapısını aralık görünce odaya girdi. Sonra çığlık attı. Diğer kardeşim de odaya girdi. Onları sakinleştirmeye çalıştım. 112 Acil Servis'e haber verdim'' dedi. Mustafa Yüksel, yapılan sorgulamasının ardından Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla yargılanan Mustafa Yüksel, son kez hakim karşısına çıktı.
AMCAMLA İLİŞKİSİ OLDUĞU İÇİN ÖLDÜRDÜM
Mustafa Yüksel, mahkemedeki ifadesinde ''Annemin amcamla ilişki yaşadığını duydum ama kendisini affetmiştim. 1 yıl evli kaldığım eşimle annem sürekli kavga ediyordu. Ayrılmamızın nedeni de annemdi. O sabah anneme eşimle tekrar birleşeceğimi söyledim bana karşı geldi. Sen o kadınla tekrar birleşirsen ben de amcanla ilişkime devam ederim. Deyince bir anda sinirlerime hakim olamadım. Bıçaklayarak öldürdüm''dedi.
''KEŞKE BEN ÖLSEYDİM''
Son sözü sorulan Mustafa Yüksel, ''Çok pişmanım. Annemden o sözleri duyacağıma keşke ben ölseydim.'' dedi. Mahkeme heyeti, Yüksel'e önce, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Suçu ağır tahrik altında işlediğini kanaat getiren mahkeme heyeti cezayı 20 yıla indirdi. Ardından da mahkemedeki iyi halden dolayı ceza 16 yıl 8 aya indirildi.

HD(İA/AK (FOTOĞRAFLI)