Ali AKSOYER/İSTANBUL() TÜRKİYE'nin çeşitli illerinde telefonla aradıkları vatandaşları polis veya savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 3 kişi İstanbul'da gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerin bir çok suçtan polis tarafından arandıkları ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul'da operasyon yapan polis ekipleri bir bankadan para çekmeye çalışan 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Daha önceden polise geliş kayıtları olduğu öğrenilen Ç.C (44), K.Ö. (39) ve B.Ç. (40) Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde sorgulandı. Şüphelilerin rastgele telefonla aradıkları vatandaşlara kendilerini polis yada savcı olarak tanıttıkları belirlendi. Banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyleyen şüphelilerin mağdurlardan söyledikleri hesaplara para göndermelerini istedikleri öğrenildi.

Yapılan soruşturmada şüphelilerin aynı yöntemle Erzincan ilinde K.S. adlı vatandaştan 4 bin lira, S.A. isimli mağdurtan 18 bin 200 lira ile 14 bin 90 Euro, Ardahan ilinde Z.Y. isimli kadının 47 bin lirası ve Antalya ilinde H.K. adlı mağdurun 100 bin lirasını çaldıkları tespit edildi. Şüphelilerin üzerinden 4 bin lira nakit para ile sahte sürücü belgeleri ele geçirildi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
(BB) (FOTOĞRAFLI)