ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi öğrencileri, kampüslerindeki ağaçların sökülmesine tepki gösteren Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencilerine destek vermek için yürüyüş yapıp, kampüs içerisine çiçek dikti.
Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü'ndeki yemekhane önünde toplanan yaklaşık 50 öğrenci, 'Her yer ODTÜ her yer direniş' yazılı pankart açıp, rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçti. Çeştli sloganlar atarak rektörlük binası önüne gelen öğrenciler, burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Çağla Safyürek, şunları söyledi:
"Cuma günü gece saatlerinde kampüse habersiz ve izinsiz olarak giren yol bilmez sermayeye karşı ODTÜ'lüler rantın yoluna 5 bin fidan dikmek istemiş, sermaye dostu AKP polisi ve Melih Gökçek'in eli sopalı paralı askerleri arkadaşlarımıza plastik mermi ve gaz bombaları ile saldırmıştır. Yapılan incelemede ODTÜ arazisi içinde kalan güzergahın tamamıyla açıldığı ve güzergah üzerindeki tüm ağaçların kaldırıldığı tespit edilmiştir. Nakledilmesi gereken 600'den fazla ağacın da içinde bulunduğu yaklaşık 3 bin ağacın ne şekilde kaldırıldığı konusunda ODTÜ yönetimine bilgi verilmemiştir. ODTÜ tarihinin ve geleneğinin ayrılmaz bir parçası olan orman; öğrencilerin, çalışanların ve akademisyenlerin emeği ile yıllar içerisinde yaratılmış, Ankara halkına armağan edilmiştir. Yaşanan ağaç katliamı yalnızca ODTÜ'ye değil tüm Ankara halkının değerlerine yapılan bir saldırıdır. Halkın görüşlerine değer vermeyen Ankara Büyükşehir Belediyesi halkın değerlerini de umursamadığını bir kez daha göstermiştir."
Basın açıklamasının ardından öğrenciler temsili fidan dikme olarak 2 adet çiçeği Hukuk Fakültesi'nin bahçesine dikti. Öğrenciler diktikleri çiçeğin etrafına su döktükten sonra dağıldı.