ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde, geçen yıl tartıştığı amcası Taşevi Muhtarı Mustafa Çetinkaya'yı köy meydanında pompalı tüfekle öldüren, kuzeni Ceyhun Çetinkaya'yı da yaralayan Ümit Çetinkaya, 22 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.
Taşevi Köyü Muhtarı ve Hoyran Sulama Birliği Kooperatif Başkanı 59 yaşındaki Mustafa Çetinkaya, 2011 yılında yapılan sulama birliği seçimleri sırasında ağabeyinin oğlu 32 yaşındaki Ümit Çetinkaya ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar arasında husumet oluştu. Ümit Çetinkaya, 2 yıldır konuşmadığı amcasıyla geçen yıl 11 Nisan'da köy meydanındaki kahvede karşılaştı. Amca ve yeğen burada tartıştı. Bunun üzerine evine giderek av tüfeğini alan Ümit Çetinkaya, köy meydanında amcası Mustafa Çetinkaya ve olaya müdahale etmek isteyen oğlu Ceyhun Çetinkaya'ya yakın mesafeden 4 el ateş etti. Vücuduna isabet eden saçmalarla yaralanan Mustafa Çetinkaya ve oğlu, Yalvaç Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Mühadaleye rağmen Mustafa Çetinkaya yaşamını yitirdi. Ümit Çetinkaya ise olaydan sonra cinayet silahıyla jandarma karakoluna giderek teslim oldu.
ÖMÜRBOYU HAPİS İSTEMİ
Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde öz amacısını öldürmek, kuzenini yaralamaktan tutuklu yargılanan Ümit Çetinkaya, son kez hakim karşısına çıktı. Hakkında, 'adam öldürmek' ve 'adam öldürmeye teşebbüs' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Ümit Çetinkaya, karar öncesi son savunmasını yaptı. Mahkeme başkanı Ayşegül İskenderoğlu'nun savunması için söz verdiği sanık, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Öldürme kastı olmadığını savunan Çetinkaya, "Keşke amcam öleceğine ben ölseydim. Çok pişmanım. Mahkemenin vereceği karara saygı duyuyor ve adalete güveniyorum" dedi.
TOPLAM 22 YIL 6 AY HAPİS
Ümit Çetinkaya, amcası Mustafa Çetinkaya'yı öldürmek suçundan 15 yıl, kuzeni Ceyhun Çetinkaya'yı yaralamak suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi. Toplam 22 yıl 6 ay hapis cezası alan Ümit Çetinkaya, cezaevine gönderildi.

FOTOĞRAFLI