HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi'ndeki Geçimli Karakolu’nda geçen yıl ağustos ayında PKK'lı teröristlerin 6 asker ile 2 korucuyu şehit ettiği saldırıda yaralanan ve tedavisinin ardından memleketi Bursa’nın İnegöl İlçesi’ne otobüsle gönderilmesi tartışmalara neden olan Jandarma Komando Onbaşı Erhan Yakut, terhisinin ardından tedavisinin tamamlanmasını ve gazilik unvanı verilmesini bekliyor. Askerliği bittiği ve sosyal güvencesi olmadığı için tedaviyi ücretli yaptırması gerektiğini söyleyen 22 yaşındaki Erhan Yakut, “Heyete giremiyorum. 1 yılı geçti hala sorunlarla uğraşıyoruz. Biz bunu mu hak ettik. Yetkililerden gazilik unvanımı istiyorum" dedi.
Hakkari'nin Çukurca İlçesi yakınlarındaki Geçimli Karakolu'na, Ağustos 2012’de yapılan terörist saldırısında çıkan çatışmada, 6 asker ve 2 korucu şehit olmuş, 14 asker de yaralanmıştı. Saldırıdan yaralı kurtulan 14 askerden biri olan İnegöllü Jandarma Komando Onbaşı Erhan Yakut, tedavisinin ardından ambulans yerine otobüsle İnegöl’e gönderilmesi, kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.
BABA MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NA DAVA AÇTI
Daha sonra kendi isteği ile otobüsle geldiğini açıklayan Erhan Yakut, geçen şubat ayında terhis olmasına rağmen kendisine halen gazilik unvanının verilmediğini söyledi.
Saldırıda ağır yaralanan ve kontrolleri halen devam eden oğlu Erhan Yakut’un sosyal güvencesi olmadığı için tedavisi için askeri hastanelerden yararlanamadığını, heyete giremediğini belirten Cengiz Yakut, yaşadıkları karşısında, Milli Savunma Bakanlığı hakkında dava açtığını belirtti.
“DEVLET EVLADIMA SAHİP ÇIKSIN"
Yaşadıkları sorunlara artık dayanamadığını bildiren Erhan Yakut ve baba Cengiz Yakut, yetkililere sitem etti. Baba Cengiz Yakut, şunları söyledi:
“Benim, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızdan ricam, çocuğuma sahip çıkılması. Biz İstanbul GATA, Ankara GATA ve Bursa’daki hastanelere gittiğimizde doktorlar hiç yardımcı olmadı. Hastaneye gittiğimizde duvara çarptık. Muayene olmamız için SGK güvencesi istediler. Yüzümüze bakmadılar. Çocuğumla uğraşırken 3 taksiti ödeyemedim arabam bağlandı. Bir iş yapamıyorum. Devletimizin evladıma yardımcı olmasını istiyorum. Hangi hastaneye gitsek bana, 'oğlunuz ameliyat olursa kolu ve bacağı yüzde 99 oranında sakat kalacak' diyorlar. Bursa Askeri Hastanesine 8-10 sefer gittik. İstanbul’a, Ankara GATA’ya defalarca gittik. Fakat sonuç alamadık. Oğlumun sosyal güvencesi olmadığı için tedavisi yapılamıyor" dedi.
VÜCUDUNDAKİ ŞARAPNEL PARÇALARINDAN ZORLUK CEKİYOR
Saldırıdan sonra, kendilerini ziyaret eden Bursa Valisi, Ak Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı ve kaymakamın, askerlik sonrası kendilerine iş sözü verdiklerini, fakat hiç bir vaadin yerine getirilmediğini ileri süren Cengiz Yakut, "Erhan, askerden geldikten sonra kendi imkanlarıyla bulduğu bir kaç işe girdi. Fakat vücudunda bulunan yüze yakın şarapnel parçası nedeniyle kolunu kullanamıyor, yürümekte zorluk çekiyor. Sakatlığı nedeniyle işyerleri onu fazla çalıştırmıyor. Şimdi hem işi yok, hem güvencesi. Üstelik, tedavisini de yaptıramıyor. Bu çocuk 40 yaşına gelince nasıl yürüyecek" dedi.
OĞLUMA OTOBÜS, YARALI TURİSTE HELİKOPTER
Milli Savunma Bakanlığı'na dava açtığını da söyleyen Yakut, “Artık yoruldum. Milli Savunma Bakanlığı’na da dava açtım. Bizimle ilgilenilmediği için dava açtım" dedi.
Oğlunun bir işte çalışırken değil, vatani görevini yaparken saldırıda yaralandığını belirten Cengiz Yakut, "Oğlum yaralıyken otobüsle geldi. İzmir’de yaralanan turist için helikopter gönderiliyor. Davayı açmam da hem bunun için, hem de başka sebepleri de var. Ben çocuğumu askere böyle göndermedim, sapa sağlam gönderdim" diye konuştu.
"BİZ BUNU MU HAK ETTİK
Erhan Yakut ise, askerden geldikten sonra iş yapmaya çalıştığını ancak kolundaki ve bacağındaki ağrılardan dolayı çalışamadığını belirterek, “Hastanelere gidiyoruz, şarapneller çıkıyor ama raporlarda hayati riski yoktur yazıyor. Heyete giremiyorum. Bir yılı geçti hala sorunlarla uğraşıyoruz. Biz bunu mu hak ettik? Gazilik unvanımı bile bana vermediler. Ben ve yaralanan asker arkadaşlarım bunu hak etmedik" diyerek sitem etti.