Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da bir hastaya müdahale eden 112 ekiplerine önce hakaret ettiği, ardından da ambulans sürücüsü 48 yaşındaki Yılmaz Güven Kaya'ya saldırıp tartakladığı iddia edilen 26 yaşındaki Ferhat Y., polis tarafından gözaltına alındı.
Olay bugün Samsun'un İlkadım İlçesi Kale Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre N.Ş. adlı bir kadın, Mecidiye çarşısındaki bir mağazada alışveriş yaptığı sırada baygınlık geçirince, 112 ekiplerine haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen kadın doktor ile kadın sağlık teknisyeni, baygınlık geçiren kadına ilk müdahaleyi yaptıktan sonra sedyeye koyup taşınması için vatandaşlardan yardım istedi. Vatandaşlar da sedyenin taşınmasında sağlık ekiplerine yardım etti.
Bu sırada iddiaya göre olay yerinde olan Ferhat Y. ve yanındaki iki arkadaşı, sağlık ekiplerine, "Bu iş sizin işiniz değil mi vatandaştan niye yardım istiyorsunuz?" diyerek kadın doktor ile sağlık görevlisine küfür ve hakaret etti. Üç şüpheli olaya müdahale eden ambulans sürücüsü Yılmaz Güven Kaya'yı da tartaklayıp olay yerinden kaçtı.
Baygınlık geçiren kadın başka bir ambulansla hastaneye kaldırılırken, sağlık ekiplerinin şikayetinin ardından çevrede araştırma başlatan polis şüphelilerden Ferhat Y.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Yüzünden ve başından yaralanan ambulans sürücüsü Kaya, Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sağlık durumu iyi olan Yılmaz Güven Kaya şüphelilerin kadın personele hakaret ve küfür ettiğini, kendisini de tartakladığıhı belirterek şikayetçi olduğunu söyledi.
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis kaçan iki şüphelinin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLI