BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI
İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, manav A.B. tarafından saldırıya uğradıklarını belirten 112 ambulansında görevli sağlık memuru Korkmaz Hangün ile ambulans şoförü Metin Buhurcu, Türk Sağlık Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol ve sendika avukatı İbrahim Unat ile birlikte basın açıklaması yaptı. Uğradığı saldırı nedeniyle burnunda çökmeli kırık oluştuğunu, başparmağının da kırıldığını anlatan Korkmaz Hangün, 10 gün işgöremez raporu verildiğini söyledi. A.B.'nin sadece kendisine değil, ambulans şoförü Metin Buhurcu'ya da bıçakla saldırdığını dile getiren Hangün, "İçinde hasta bulunan ambulansın camını da attığı mermer parçasıyla kırdı. Canımızı zor kurtardık. Bu koşullarda doktorumuz ise hastanın başından ayrılmadı. Polisi beklemeden, hastayı kurtarmak için hemen olay yerinden ayrıldık" dedi.
Ambulans şoförü Metin Buhurcu da, birçok kez adli olay yaşadığını ancak ilk kez bıçaklı saldırıya uğradığını anlattı. Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol olayı kınayarak şunları söyledi:
"Gittikleri vakada kiminle karşılaşacaklarını bilmeden yola çıkan 112 çalışanlarımızın can güvenliği bulunmamaktadır. Gecenin bir vaktinde hiç bilmediği bir adrese, zaman zaman 3 bayanın görev yaptığı ekipler acil yardım hizmeti sunmak için görevlendirilirken, tamamen savunmasız bir şekilde giderek müdahale etmeye çalışmaktadır. 112 ekipleri komuta kontrol merkezi tarafından adli olay olarak bildirilen vakalara 155 polis ekiplerinden önce ulaşmakta ve maalesef o güvensiz ortamda acil yardım hizmeti sunmak zorunda kalabilmektedir."
Sağlık görevlilerine yönelik sözlü ve fiziki şiddet uygulayanlara caydırıcı hapis cezaları verilmesini, paraya çevrilmemesi gerektiğini söyledi.

Mustafa OĞUZ / İZMİR()

MO(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)