KIRKLARELİ’nin Pınarhisar İlçesi’nde, evinden dolaşmaya çıkan Alzheimer hastası 54 yaşındaki Sevim Üstel’den 11 gündür haber alınamıyor.
Pınarhisar İlçesi’nde oturan evli ve 2 çocuk annesi Sevim Üstel, geçen 22 Mayıs günü dolaşmak üzere dışarı çıktı. Akşam eve gelmemesinden şüphelenen yakınları çevrede yaptığı aramalarda Üstel'i bulamayınca oğlu Şahin Üstel, Pınarhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek kayıp başvurusunda bulundu. İlçede polis ve jandarma ekiplerince yapılan aramalarda Sevim Üstel’in izine rastlanmadı. Annesinin yaşamından endişe ettiğini belirten Şahin Üstel, şöyle dedi:
"Annem, geçen 22 Mayıs günü babam evden çıktıktan sonra arkasından dışarı çıkmış. Bir daha kendisinden haber alamadık. Son 1.5 yıldan bu yana Alzheimer hastalığı nedeniyle tedavi görüyordu. Eve dönmeyince merak edip aradık. Ancak bulamadık. Daha öncede kısa süreli kaybolmuştu ama akşam bulunmuştu. Şimdi 11 günden bu yana kendisinden haber alamıyoruz. En son Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’ndeki otogarda görüldüğüne dair bir telefon aldık. Polis arıyor ama henüz kendisine ulaşamadık. Gören olursa mutlaka bize bildirmesini rica ediyorum. Hayatından endişe ediyorum."
Hasan Üstel ise, eşinin Bakırköy ve Kırklareli’nde tedavi gördükten sonra eve geldiğini ve 1.5 yıldır alzheimer hastası olduğunu anlatırken, "Benim arkamdan evden çıkmış. 11 gündür eşimden haber alamıyoruz. Polis ekipleri de her yerde arıyor. Şu ana kadar bulamadık" dedi.
Alzheimer hastası Üstel’in önceki gün Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’ndeki otogarda görüldüğü ihbarı üzerine polis ekiplerinin arama çalışmaları sürüyor.

EÖ(LK/İD) (FOTOĞRAFLI)